Cine stabilește cine este președinte în România? Traian Băsescu, securistul confirmat de ICCJ.

,

Ceea ce ÎCCJ a hotărât astăzi este ceea ce noi, istoricii neînregimentați politic știam de prea mult timp. Eu mă număr printre cei care am subliniat de foarte multe ori faptul că președintele României, Traian Băsescu a colaborat cu securitatea. Dilema noastră, a celor care avem așteptări de la clasa politică este tocmai acest sistem care aduce în fața noastră, cu concursul celor care stabilesc direcțiile politice, oameni complexați, oameni fără coloană vertebrală, fără demnitate și indiferenți față de identitatea națională.

Traian Băsescu a intrat de azi în istorie ca președintele colaborator al Securității. Adică un turnător ordinar care a fost teleghidat de către noua Securitate în funcții politice importante.

61030066_2473937965983604_2738655509400780800_n-e1559816811666

Apoi cocoțat în cea de președinte al României. Nu mai are rost să enumăr responsabilitățile pe care le-a avut, rolul pe care l-a jucat timp de zece ani în destinul milioanelor de români. Celor care avem așteptări de la această funcție, cea de președinte, este suficient să facem un exercițiu de imaginație. Cum ar fi arătat România condusă de un român fără a avea legături cu securitatea. Cum ar fi fost prezentul și viitorul nostru, când în fruntea României n-ar fi fost un ins, sluga altora care l-au pus acolo tocmai pentru a privatiza și menține un statut de stat controlat. Chiar și în perioada celui de-al doilea referendum pentru suspendarea sa, cei de la Bruxelles l-au menținut chiar împotriva votului majoritar al românilor. Ar trebui ca nouă, românilor să ne fie rușine că prin majoritate am votat un asemenea om. Un om fără realizări, un om șters, un bășcălios. Un om care a păstorit un sistem corupt, mulți dintre colaboratorii săi fiind deja arestați.

Faptul că nici în urma verdictului nu recunoaște, demonstrează pe deplin gândirea sa de securist ordinar. Un ins fără scrupule, un om parte a unui sistem care a produs mult rău, multă suferință. Un om care a contribuit la declinul instituțiilor statului, la declinul sistemului educațional, sanitar, economic, social, politic, cultural, juridic, diplomatic, etc. Un om care timp de zece ani a metamorfozat clasa politică din postura de cancer. Toți cei promovați de el în funcții de demnitate publică nu vor lua atitudine, nu-și vor cere scuze, nu vor recunoaște că pentru o funcție s-au vândut. Cei care au folosit DNA-ul pentru a elimina adversarii politici, vor tăcea și ei. Jurnaliștii care l-au lăudat ani la rândul, vor tăcea și ei. Tăcere care a contribuit la promovarea și menținerea sa în funcția de șef al statului. Chiar și intelectualii săi, vor tăcea!

Din patru în patru ani, românii sunt chemați la vot. Acești oameni care l-au promovat în trecut pe Traian Băsescu, cu siguranță au alți Traian Băsescu gata de a fi aruncați în jocul politic. Faptul că în România ajung președinți oameni șterși, oameni fără minime realizări, oameni care au încălcat legea de atât de multe ori încât nici nu mai conștientizează încălcarea ei, ar trebui să fie un semnal de alarmă. În fond, acești oameni ca Traian Băsescu ne-au amanetat viitorul. Iar românii, din patru în patru ani, poate creduli, poate cu speranță, poate din dorința de a schimba ceva în viața politică în sens pozitiv, votează asemenea oameni. După care regretă!

Verdictul de azi de la ICCJ ar trebui să reprezinte o lecție pentru toți alegătorii. Cum de a fost posibil ca în fruntea statului să avem un securist? Cum de a fost posibil ca cea mai importantă funcție în statul român să fie ocupată de un turnător la securitate?  Cum de a fost posibil ca timp de atâția ani, SRI și toate serviciile plătite din banii noștri tocmai pentru a ne proteja și apăra să ascundă faptul că Traian Băsescu este un colaborator al Securității.

La ce bun avem atâtea instituții care ar trebui, doar să-și facă treaba?

În fond, vina lui Traian Băsescu este doar parțială. El, fără un sistem care să-l susțină ar fi rămas un simplu șprițuitor la vreo cârciumă de cartier. Chiar dacă azi, justiția l-a declarat printr-o decizie definitivă turnător, lucrurile nu sunt lămurite nici pe departe. Fără decapitarea acestui sistem care face președinți, destinul românilor nu se poate remedia. Vom fi în continuare conduși de persoane șterse, fără un crez, fără conștiință și fără moralitate.