Între jurnaliști și jurnaliștii partidului


TVR nu a scăpat de ”epurările” coaliției plămădite parcă să revoluționeze de voie și nevoie ordinea maturată în timp. Cum ai lor sunt neprofesioniști față de ai noștri care put doar a integritate, după scoaterea moderatorilor incomozi de pe post și aducerea pupincuriștilor cu scopul de a slăvi nulități politice, în fruntea TVR a fost adusă o doamnă care are nevoie ca în dreptul numelui său să se scrie jurnalist pentru a o putea categorisi.

Panou-Outdoor-600x300-1-scaled

După ce a fost pusă interimar, a luat decizii în ceea ce privește politica Editorială și la ea acasă, adică s-a răzbunat pe proprii ei colegi, mutând după suflet și nu din rațiuni  obiective. Așa a înlocuit directorul general al TVR cu un om de-al său în persoana Mirelei Giodea.

Fără explicații, această doamnă, îl scoate din grila de programe pe unul dintre cei mai vechi realizatori.Pe Tibi Mușuroi îl cunosc de multă vreme ca un jurnalist serios, care se documentează și pe atât cât poate introduce în emisiunile sale teme culturale.

A face acest lucru la un post regional, câteodată preluat și pe postul național cred că este una din menirea televiziunii publice. Evaluat chiar de actualul șef cu note de 9 și 10, a fost schimbat doar pentru că se poate și pentru că interesele politice cer acest lucru.

Tibi Musuroi este din păcate încă o persoană schimbată pe criterii politice. Liniștea colegilor lui cât și lipsa de solidaritate a colegilor din presă duce la colapsul acestei nobile meserii.

Treptat, dispar jurnaliștii incomozi. În locul lor vine această specie numită jurnaliști politici care se comportă mai ceva ca activiștii de partid de pe vremuri.