Departe s-a făcut tot mai departe. Bilanțul lui Ludovic Orban


Cam astfel se construiește România azi. O prăpastie tot mai marte între români. Unii au noroc, alții sunt ticăloși, alții sunt pur și simplu executanți. Toți se bat în slogane din ce în ce mai nesimțite, goale de conținut, considerând că toți românii sunt pe aceeași frecvență cu Iohannis sau Anisie.

62008392

În campanii avem tot felul de planuri, toate optimiste, pline de certitudini care cu ajutorul presei propagă o stare de euforie bună tocmai de a ne influența să-i votăm. După care vine realitatea, iese la iveală că și aceasta a fost o campanie electorală, o campanie făcută pentru a se legitima pe încă câțiva ani. Toate frustrările de apoi ale politicienilor apar din cauza poporului care nu poate înțelege situația critică pe care o traversăm și pe care, ca români responsabili nu o înțelegem. Subliminal, pe cum o înțeleg ei.

Cel care azi în acte reprezintă PNL a avut cel puțin un an de a ne convinge că merită un mandat pe patru ani. În acest an, Ludovic Orban a fost activ în mass-media, nu a ratat nicio conferință de presă. A făcut efortul de a se deplasa prin studiourile tv pentru a comunica cu românii. Românii atât de mult au fost interesați de mesajele sale încât audiențele sale suferă de popularitate. Dacă cineva i-ar contabiliza toate declarațiile date presei probabil nu și-ar putea justifica cele opt ore pe zi din programul standard. Ca un mare lider politic, la alegerile locale, partidul de guvernământ, cel mai vechi partid al țării nu a fost în stare să dea un candidat propriu pentru București. Calitatea umană și viziunea premierului pentru consolidarea propriului partid nu se intersectează cu activitatea sa. Tot ce face, face conștient și fără substanță. Are un guvern încropit de personalități șterse din care nu au creionat măcar un proiect real dar țin să ne spună că ei dezvoltă România!

Pe Ludovic Orban istoria îl va consemna ca premierul mască! Ca premierul care merge la ambasada SUA pentru întâlniri cu ambasadorul! Preocupările sale reale sunt acelea de a convinge lumea să poarte mască, să se spele pe mâini și să cumpere la prețuri discutabile produse farmaceutice. Că se inaugurează un ciot de centură sau are loc o conferință de presă despre statistică, premierul merge să-și dea cu părerea. Nu l-am văzut niciodată să-și ia notițe, să caute argumente logice ci doar preocupat de a ne explica cum și ce trebuie să facă un medic, un politician, un inginer, profesor, etc.

Ludovic Orban este premierul României de peste un an. Un an în care guvernul României s-a luptat cu ideologia PSD, cu creionarea unor strategii privind nimicirea adversarului ideologic, cu declararea sintagmei majoritatea ilegitimă din Parlament, cu finanțarea din pix a unor mari proiecte economice privind achiziționările datorate COVID. Cum ar zice cei mai în vârstă, se bate pentru lupta de clasă cu accente ce țin de extrema dreaptă.

Și pentru că PSD promite, PNL nu s-a mai reținut de data aceasta și la lansarea programului de guvernare pentru 2020 – 2024 a promis atât de multe încât deja, după citire te simți deja locuitorul altei țări. Unde avem de toate: bani, infrastructură, justiție, educație, sănătate! Cei care-i credeți!

Orban de România este serios! Nu minte! Ăsta face 1 000 de km de autostradă, salariul net de 1000 euro și tot așa! Evident, comunicatorii de azi ai PNL nu știu că aruncarea pe piață a cifrelor rotunde sunt primii indicatori ai mințirii populației. Spre exemplu dacă spuneam 1231 de euro salariul, poate naivii credeau că cineva din sutele de specialiști de la PNL a calculat! Astfel, demagogie!

Promisiunile PNL sunt ca un basm. Vreți să aveți o Românie de basm. Votați PNL!

În timp ce lumea de azi e cuprinsă de incertitudini, PNL și Ludovic Orban ne prezintă certitudini. Ei știu să crească nivelul de trai, calitatea vieții și evident au creionat o strategie de campanie bazată pe două direcții: controlul mass-media în proporție cât mai mare și crearea unei realități care să nu aibă nimic în comun cu realitatea! Sfidarea realității este atât de evidentă dar ei merg pe construirea unei lumi noi, a unei Românii penelizate.

De la un premier care este tot mai preocupat să vorbească la orice microfon posibil nu ne putem aștepta la nimic serios. În fond, cei care se  afișează cu Klaus Iohannis sunt oportuniști. Cei care stau lângă EL, cei care sunt puși de EL nu pot face mare lucru. Ani de zile, acești anonimi din PNL s-au regrupat după ce PDL-ul a secat România. Acum, reveniți sub o nouă formulă, liderii PNL se pregătesc de tunul vieții lor. Vor să conducă pentru a-și rezolva propriile afaceri și nu cu gândul la România. Ce om cu personalitate acceptă să lucreze cu Klaus Iohannis? Ce om care simte românește ar putea să interacționeze cu planurile președintelui? Mai sunt în PNL oameni care s-ar sacrifica pentru România?

Un om rațional nu poate cere votul românilor ca după 6 decembrie să dezvolte România cum ne promite Ludovic Orban. România este condusă de acești oameni, oficial din 4 noiembrie 2019! În acest an nu au dezvoltat nimic! Nici un proiect de țară cum ne amăgește de șase ani! Nicio România lucrului bine făcut, nicio România Educată, nicio România sănătoasă, etc.

Gândirea lor este unilaterală. Nu și-au cerut niciodată scuze, nu au acceptat că au greșit, nu au recunoscut vreodată că sunt și ei oameni și pot greși.

Sunt perfecți iar cine nu este cu ei este împotriva lor. Nu pot accepta dialogul, ura și dezbinarea îi unește. Sunt atât de rupți de realitate încât te poți gândi că urăsc România.

Dincolo de promisiunile și ideile care sunt sfidătoare, preocuparea pentru alegeri și pentru propriile lor strategii este nezdruncinată.

 

Orban de România și logica U.E.

Câteodată, Ludovic Orban ia pauză de la dezvoltarea României și se ocupă ”și de dezvoltarea europeană”. Prins cu România, și-a găsit timp după un an să facă și prima vizită oficială. Este primul prim ministru din istoria României care nu efectuează vizite de lucru în afara țării timp de un an. Apoi, merge nu oriunde, ci la Paris! Tangențial, inspirat de orașul luminilor, s-a pregătit să-i lumineze și pe maghiarii săi de peste Transilvania cât și pe polonezi.

Într-un interviu acordat AFP cu câteva ore înainte de reuniunea șefilor de stat sau de guvern, prim-ministrul României a precizat că ”este în interesul tuturor ca planul de relansare să fie adoptat cât mai repede posibil, deoarece fiecare cetățean ungar va beneficia, la fel ca fiecare cetățean din oricare altă țară”.

Ce a spus premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki: ”O Uniune Europeană în care există o oligarhie europeană care pedepsește (statele membre) cele mai slabe nu este Uniunea Europeană în care noi am intrat”. Am spus da Uniunii Europene, dar nu pedepsirii noastre ca pe niște copii”.

De ce a fost deranjat premierul român de deciziile Poloniei și Ungariei, susținute de Slovenia? Și de ce se lasă folosit de către statele occidentale pe post de cățeluș? Știe Ludovic Orban care-i sunt interesele, în cazul în care le are? Are el performanțele omologilor săi ungar și polon?

 Merită Ludovic Orban încă patru ani de guvernare?