Decorații lui Klaus Iohannis


Pe Osman Koray ERTAŞ l-am cunoscut în calitatea sa de ambasador al Turciei în România. Am avut zeci de discuții cu domnia sa. În multe privințe, precum construcția celei mai mari moschei din România nu ne-am înțeles, chiar ne-am contrat public.

media-146865352501939700

În altele domenii precum istoria relațiilor turco-române am colaborat. Este un intelectual desăvârșit, un bun diplomat care și-a urmărit interesul trasat de Ankara în România. Ca urmare a fost promovat în calitatea de consilier al ministrului de externe al Turciei. De altfel este un tânăr care va avea o strălucită carieră în diplomație.

De ce a fost decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național ”Pentru Merit” în grad de Mare Cruce? Care au fost motivele acestei decorații? A adus acesta vreun aport României? Sau face parte dintr-un plan al președintelui României de a urmări anumite interese în zona turcă? Se folosește de aceste decorații sau există vreo rațiune în privința acordării acestora?

Poate pentru organizarea vizitei sale la Ankara din 2016 unde alături de președintele Turciei s-a pronunțat pentru construcția celei mai mari moschei din Europa în România? Atunci, Klaus Iohannis a promis construirea marii moschei la București!  Președintele turc i-a organizat o primire la un nivel la care nu va mai avea vreodată onoarea de a ajunge.

Ca un mesaj demn de recunoștință, ambasadorul român la Ankara, este mândru de acordarea acestei decorații și anunță pe pagina de Facebook a ambasadei:

La 05 octombrie a.c, Ambasada României în Republica Turcia a organizat cermonia de decorare a domnului Osman Koray ERTAŞ, ambasador al Republicii Turcia în România în perioada 1 octombrie 2014 – 31 decembrie 2018, distins de către Președintele României domnul Klaus Werner Iohannis cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Mare Cruce. La evenimentul organizat în grădina misiunii diplomatice au participat cei trei miniștri adjuncți ai afacerilor externe, domnii Sedat ÖNAL, Faruk KAYMAKCI și Yavuz Selim KIRAN, alături de diplomați din cadrul ministerului turc al Afacerilor Externe și membri ai corpului diplomatic acreditat la Ankara.

Poate aflăm și noi de ce a fost decorat diplomatul turc.