PRO România Plagiat


Pentru un mic procent din societate contează dacă un pretins doctor într-o știință a plagiat sau nu. Pentru restul nu contează. ”Un altfel de a face politică” propus de Victor Ponta în noul său partid ar trebui să se încheie. Dacă Victor Ponta ar avea o minimă decență, și-ar cere scuze sau s-ar retrage din politică.

e44ac530a4cf434ce6b45919edfe0e89

Ce să înțeleagă alegătorul din această decizie? Că un prim ministru a mințit, și-a folosit titlul, a predat o vreme abuziv ba mai mult a pregătit o ordonanță prin care cei care vor să renunțe la titlul de doctor, să o poată face!

Având în vedere parcursul lui politic nu suntem naivi să credem că va întreprinde ceva pe acest subiect. Așteaptă să treacă perioada, oamenii să uite iar el să reapară la tv pentru a oferi soluții ”adevărate” pentru români. Cu mai mult tupeu, cu mai multă nesimțire!

Sigur Victor Ponta a acumulat experiență politică, este un bun comunicator politic (mai degrabă ceilalți sunt prea slabi la acest capitol) dar este un om cu foarte multe schelete. Ceea ce îl transformă într-un politician de conjunctură, folosibil pentru anumite interese.

Prietenii săi precum Dan Șova, Sebastian Ghiță sau alți condamnați penali sunt un exemplu edificator despre cum gândește și cum și-a construit cariera politică. Mai mult, în cazul în care va avea nevoie, și-a luat și cetățenia sârbă pentru a se putea refugia la nevoie într-un stat aproape de România dar cu alte reguli, după modelul prietenului său.

Un alt prieten al său, Robert Negoiță, un plagiator dovedit mai demult, tocmai și-a făcut azi partid. Se pare că aceasta este rețeta succesului în România.

Am observat că niciun politician nu s-a aplecat asupra acestei decizii a instanței. Se pare că este prea neimportant ce a plagiat și ce înseamnă această decizie ca imagine asupra României. Chiar nu mai există niciun politician în PSD care să se pronunțe pe acest subiect?

Are Marcel Ciolacu vreo problemă cu plagiatul lui Ponta? Dar Tăriceanu? Această tânără speranță se vrea candidatul alianței lor la prezidențialele din 2024. În dispreț pentru educație, pentru ceilalți doctori pe bune ai acestei țări, pentru profesori cât și pentru toți oamenii de bine ai acestei țări.