De ce Legea Tratatului de la Trianon discriminează?

,

Oare când se ia decizia unei legi cu fundament istoric de ce nu se consultă și specialiștii? De ce nu sunt consultați istoricii? De ce vrei să scoți în evidență Unirea Transilvaniei cu România și nu Unirea tuturor provinciilor cu România?

trianon-trianon-768x1091

Inițiativa celor doi senatori Titus Corlățean și Șerban Nicolae este una care discriminează. Nu știu cine i-a sfătuit pe cei doi să susțină această idee, dar sigur nu este una demnă nici măcar de 4 iunie. De ce să nu sărbătorim, dacă tot este să sărbătorim pe lângă 4 iunie și 27 martie si 28 noiembrie?

Suntem singura țară din lume care dedicăm o zi unui Tratat. Fie el și cel de la Trianon. Pentru că românii nu au câștigat la Trianon Transilvania ca la un sport în care am marcat mai multe goluri. Recunoașterea Transilvaniei ca provincie românească a venit pe fondul realității ”din teren” și ca îndreptare a unei mari nedreptăți făcute românilor care erau umiliți în propria lor vatră.

Legea adoptată azi și de cea de-a doua Cameră a Parlamentului este sfidătoare în comparație cu celelalte provincii unite cu România în același an 1918. Pe 27 martie a fost Unirea cu Basarabia iar pe 28 noiembrie cea cu Bucovina. A le exclude, a le discrimina pe cele două provincii în detrimentul celeilalte dă dovadă de oportunism politic și nu de corectitudine politică!

P.S. Trianon, Trianon! este un volum ce merită citit.