Klaus Iohannis, un președinte mercenar


Ați constatat vreo urmă de regret, de remușcare a președintelui român cu privire la muncitorii români îmbulziți pe aeroportul de la Cluj-Napoca? S-a deranjat președintele să ne dea o declarație citită? Sau subiectul nu este unul care să-i merite atenția? Nici tăierea salariilor nu i s-a părut un subiect pe care să se exprime!

74236358_2508614245892478_2020528241546100736_n

Dacă El, președintele care-și face treaba îi trimite pe cei care-l reprezintă într-un stat mult mai afectat de pandemie ca România, cum putem să-l catalogăm? Evită sau nu evită președintele contactul real cu cetățenii? Este rupt de realitate sau pur și simplu nu-i pasă? Suntem într-o relație de vasalitate față de Germania?

De ce și-ar dori (în caz că ar fi în stare) președintele Iohannis să micșoreze ecartul dintre România și statele occidentale? Are vreun plan în acest sens? Vreo strategie? Nu este mai bine să se simtă mai confortabil și băgat în seamă de liderii din U.E. care-l sună pentru a trimite muncitori la muncile pe care cetățenii din statele lor nu vor să le facă? Președintele a cerut Consiliului European întoarcerea românilor la începutul crizei Covid-19 pentru a-i trata statul român și a lua o povară de pe ”umerii Germaniei, Franței, Italiei, etc” ca apoi să observăm cum îi trimite pe contracte de doi lei cu încălcarea ordonanței militare! Când se vor întoarce cei care sunt acum muncitori sezonieri (în jurul datei de 1 iunie) ce vor spune autoritățile? Că sunt de-ai noștri și trebuie să avem grijă de ei!

Fără a fi atins de problemele reale cu care ne confruntăm, cu gândul la sărbători, ne adresează câteva cuvinte pe care le încheie cu FIE! Mediocritatea celor care folosesc cuvinte de genul fie, trebuie, foarte este vizibilă și la acest nivel din păcate.

Fiind un subiect care implică cel puțin două state ar fi fost logic să avem un punct de vedere, o explicație și din partea ministrului român de externe. De ce pleacă românii în Germania, în ce condiții, de ce încalcă ordonanța militară cei care se deplasează în Germania sau cum de Ludovic Orban a zis că guvernul nu poate (sigur poate!!!)  să facă nimic în privința celor 90 000 de români care merg în Germania?

S-a gândit cineva de la Comitetul pentru Situații de Urgență să ancheteze nerespectarea ordonanțelor militare? De ce mai avem ministru de interne după cozile de la aeroportul din Cluj Napoca? Mai găsim și noi vreun politician responsabil sau toți stau liniștiți la locurile lor? Ce fac în aceste momente generalii din MAI și MApN? Sau cei din Servicii? Există vreun reprezentant al statului care să renunțe la funcția de demnitate publică pentru a nu fi asociat cu aceste măsuri împotriva sănătății la nivel de societate.

În timp ce poliția taie amenzi pentru oamenii care merg în piețe, autocare, chiar și din zone aflate în carantină, circulă liber către aeroporturi pentru a duce oameni să le culeagă sparanghelul din Germania. Dacă nu este evident ce atitudine are acest președinte, dacă nici acum nu sunt suficiente dovezi cel puțin de indiferență înseamnă că suntem controlați pe o perioadă nedeterminată!

Între timp generalii din MApN sunt puși la conducerea spitalelor de parcă medicii militari sunt super medici în comparație cu cei din civil. Chiar dacă multora li se pare o atitudine normală pe timp de criză, nu cred că punerea la conducerea spitalelor a medicilor militari este una inspirată ci o palmă pe obrazul medicilor. În fond, nu de militărie au nevoie doctorii și pacienții ci de servicii medicale optime în aceste momente.

Dacă cei care merg la muncă în Germania o pot face cu sprijinul instituțiilor statului, de ce nu pot merge și românii în România la muncă? Dacă tot zboară în Germania la muncă, de ce nu pleacă cu companii românești? Punem umărul la supraviețuirea companiilor aviatice străine? De ce tot cu asigurări de sănătate făcute în România pleacă?

Subiectele pe ordinea de zi a televiziunilor și a radiourilor stau departe de Klaus Iohannis. Se fac că nu știu, nu cunosc, nu văd că toate deciziile pleacă de la el. Preferă să nu-l deranjeze în continuare. Oare de ce?

Fie criză, fie ordonanță militară, fie orice ar fi, tăierea pădurilor rămâne o constantă! Să mai subliniez rolul președintelui, a guvernului, a poliției, a serviciilor?

Pe cine deservesc?