Care sunt valorile tradiționale care-l caracterizează pe Klaus Iohannis?


Nu trebuie să uităm că președintele nu a participat la cel mai important eveniment al Bisericii din ultima jumătate de secol, inaugurarea Catedralei Mântuirii Neamului! Nu a avut timp!

74236358_2508614245892478_2020528241546100736_n

Azi, nu avem o dispută despre lucrurile importante precum deplasarea românilor în Germania în condiții propice de îmbolnăvire, despre decizia guvernului de a băga bugetarii în șomaj tehnic, despre motivația unora de a cere un nou împrumut la FMI sau ce facem cu cei peste un milion de români rămași fără contract de muncă.

Avem o dispută pe mersul sau statul acasă al românilor pentru sărbătorile pascale! Oricum ar fi, cel care plătește este Marcel Vela. Pe o scară ierarhică, este cel mai mic. Președintele se consideră fără greșeală, minte că nu a știut ce face ministrul de interne, iar pe Ludovic Orban nu-l poate pedepsi deoarece mai are nevoie de el. Pe acest fond, cunoscându-i lașitatea, ne anunță că nu ar fi știut de acordul semnat cu Biserica, iar acum joacă rolul fals de om serios.

Ca tot românul am fost la cumpărături. Parcările marilor magazine sunt pline, cozile la casele de marcat sunt ca întotdeauna. Dacă acest lucru, dacă aceste cozi ar fi la fel și la biserică, care ar fi problema? Oamenii merg la serviciu, păstrează distanța dar lucrează!

Pe acest fond, a ieșit K. Iohannis cu o declarație citită de presă. Cu o mină de om serios (de parcă așa ar fi) a încercat să ne explice ceea ce toți știm. Doar că a ținut să ne arate că el este foarte preocupat! S-a putut constata că statul acasă cu propria lui soție cum ne declara înainte de Paște nu i-a priit, a vrut să ne spună că el e Șeful. Și ne-a declarat:

Și ca să fie foarte, foarte clar ce-am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea, repet: cuvântul de ordine este „Stați acasă!”.

Pe lângă analfabetismul știut, mă așteptam să-i spună vreun consilier că un cuvânt este compus doar dintr-un cuvânt. Mai pe înțelesul său, un șir de litere fără spații între ele. Spațiile delimitează cuvintele și în consecință cuvântul se transformă în cuvinte. Adică mai multe!

Apoi continuă:

Este regretabil să observăm, și în viața noastră, și în viața publică, că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă și cu un așa-zis acord încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă.

Poate ar fi bine să nu mai venim cu bune intenții! Altfel, nu vom mai crea complicații! Rezultă din cuvintele președintelui. Cum poate președintele să catalogheze un acord între Patriarhul României și ministrul de interne (pus de el) un așa zis acord?

Și încheie cu:

Așadar, dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru…

Ăia, unii și alții fiind Ludovic Orban și Marcel Vela…

Dacă Vela și Orban ar avea demnitate, și-ar da demisia…

Dacă….

Ca orice laș, a ieșit cu declarații înaintea întâlnirii degeaba și nu la finalul ei!

P.S. Și pentru că până acum deja lumea uitase de USR, au ieșit și să ceară demisia lui Marcel Vela.