Șomerii lui Klaus Iohannis


Când crezi că reprezinți binele și trebuie să-l impui! Guvernarea PNL și-a propus să ne facă bine cu forța! Pentru binele nostru ne ține în casă cu mici excepții – cei care trebuie să meargă în Germania sau unde au nevoie țările mai dezvoltate de forță de muncă ieftină. Pentru binele nostru trebuie să stăm în casă și să muncim doar 15 zile pe săptămână!

822721-1585571617-iohannis-este-nevoie-sa-respectam-mai-bine-si-mai-mult-indicatiile-autoritatilor

Pentru binele țării trebuie să acceptăm din nou tăieri de salarii! Primul ministru și ministrul de finanțe ne vorbesc despre solidaritate! Doar că solidaritate prin OUG și nu solidaritate prin ceea ce semnifică cuvântul. Cum vine solidaritate prin impunere? De ce aș fi eu solidar cu Klaus Iohannis? Sau cu guvernul? Când a fost solidar vreodată președintele României cu cetățenii săi?

Există vreun stat în U.E. care taie salariile? Sau în lume? Sigur nu! Există vreun stat în U.E. în care dobânzile la credite sunt mai mari ca în România? Sigur că nu! Există vreun stat în U.E. care-și trimite oamenii la muncă fără a respecta normele de carantină? Sigur că nu!

Există vreun guvern atât de rupt de realitate ca în România?

În cazul în care nu știi ce să faci, cum se face că preferi să tai decât sa pleci? Nu e mai simplu să te dai la o parte decât să preiei responsabilitatea tăierilor salariilor? Decât să faci rău, nu este mai bine să nu faci? Ce vină au salariații din România că sunt conduși de o clasă politică incompetentă? Au greșit ei cu ceva în afara faptului că i-au votat? Cei care i-au votat!

Faptul că doar cei din privat produc este una dintre manipulările reușite ale acestei guvernări. Sau a celor de dreapta. De la Joseph Goebbels știm că repetiția este mama manipulării. De la apariția meseriilor, aceste sunt diverse și sunt puse în slujba societății. Produsul nu este întotdeauna finit. Pentru cei care merg pe ideea că privatul produce și cei de la stat nu, ar trebui să știe că dacă salariile s-ar tăia sau s-ar reduce pe o perioadă nedeterminată sau ar fi dați afară 90% dintre bugetari viața lor nu ar fi mai bună, salariile lor nu vor crește iar viața lor nu ar cunoaște o dezvoltare accentuată!

În plină pandemie, când numărul cazurilor crește, tema tăierii salariilor vine ca o mânușă. Oamenii nu se mai gândesc la Pandemie ci sunt preocupați de propriile venituri, de propriile rate, de propriile cheltuieli. Așa nu mai sesizează că politicienii vorbesc la viitor când se pune problema materialelor necesare pentru doctori sau nu mai caută explicații cu privire la numărul de teste. În continuare suntem pe ultimul loc la testare în U.E.!

Guvernul Orban te ține în casă ca măsură de protecție, Guvernul Orban îți taie salariile ca măsură de precauție economică. Vrei să muncești? Ghinion! O poți face doar ca muncitor în Germania! Tăierea salariilor celor vor sta acasă va depăși procentul de 50%.

Acest guvern nu are tangență cu societatea! Nu contează cât rămâne în funcție. A fost pus pentru a satisface interesele celor care i-au pus acolo. Dacă aceste interese sunt rezolvate, acești politicieni temporari, sunt și ei la rândul lor rezolvați! Altfel, de unde ura aceasta pe bugetari?

Principalul coordonator al politicii românești este Klaus Iohannis! Dacă în 2010 Traian Băsescu și-a asumat tăierea salariilor cu 25%, Klaus Iohannis, laș cum îl cunoaștem, l-a pus pe Ludovic Orban să arunce informația în piață urmat de miniștrii săi.

Scopul deciziei tăierilor vine și cu scopul amplificării haosului! Intenționat nu au venit cu o analiză și cu decizia privind tăierile! Le-au anunțat fără a enumera categoriile! Pentru a crea haos, stres.

Vine decizia în urma vreunui studiu? Vine decizia motivată de o analiză? De ce se vor mai împrumuta la FMI sau Banca Mondială dacă tot taie salariile?

Ceea ce avem ne-o merităm probabil. Suntem de prea mult timp țara experimentelor. Probabil suntem țara cu cei mai mulți naivi la mia de locuitori. Suntem țara în care sintagma capra vecinului nu este doar o simplă zicală. Suntem țara în care sistemul se impune mai mult ca niciodată. Suntem țara în care scârba de politică a atins cote inimaginabile și în consecință cei bine intenționați stau departe de acest sector care ne conduce destinele.

Cine se uită la acești miniștri îi văd senini, odihniți, ironici, zâmbitori. Când anunți măsuri restrictive cu o așa seninătate, cum te poți cataloga?

 

Întrebări retorice pentru Klaus Iohannis, dacă aș fi jurnalist:

  1. De ce li se permite muncitorilor români să plece la muncă în Germania, țară cu un procent mult mai mare de infectați?
  2. De ce doar în România se taie salariile în comparație cu celelalte state membre U.E.?
  3. De ce creați o presiune suplimentară pe o categorie majoritară din România prin anunțarea acestor măsuri?
  4. V-ați donat salariul? Intrați în șomaj tehnic?
  5. Parlamentarii, miniștrii intră în șomaj tehnic?
  6. Serviciile (toate) intră în șomaj tehnic?
  7. Aveți vreo strategie în domeniile necesare din România precum agricultura?
  8. Aveți vreo remușcare? Vreo revoltă sau vreo dilemă?
  9. De ce nu ați ținut cont de rapoartele serviciilor cu privire la acest virus?

Sigur o țară nu se face bine prin tăieri și disponibilizări. Sigur o țară nu se face bine prin politici de asmuțire a unora împotriva altora. Sigur o țară se face bine prin politici optime în Educație și Sănătate. O țară prosperă este o țară sănătoasă și educată!