La ce ne folosește Klaus Iohannis?


După ce și-a instalat guvernul său  (numit, demis și iar numit) Klaus Iohannis a fost oprit de această pandemie în demersul său privind alegerile anticipate. Cei care vă uitați la echipa propusă de Iohannis să conducă România vă dați seama ce fel de oameni alege. Ce oameni a ales acum în guvern se vede acum.

74236358_2508614245892478_2020528241546100736_n

Iresponsabilitatea alegerilor făcute de președintele României sunt decontate azi de cetățeni. Prin faptul că a permis sutelor de mii de români să intre în țară și să se plimbe prin ea este principala sa faptă cu care va rămâne în istorie. Când ne vom raporta la Klaus Iohannis, ne vom aduce aminte că prin decizia sa de a nu interveni, a permis răspândirea virusului. Cum s-ar spune, o faptă nor-ma-lă! Politic nu a respectat majoritatea parlamentară ci a impus un guvern propriu. Acestea sunt fapte dovedite prin susținerea unui guvern care nu reprezintă nici 25% din Parlament. Cu alte cuvinte, suntem reprezentați de un guvern minoritar fără susținere parlamentară dar cu tupeul de ”a ne face bine” cu forța.

Președintele României nu face ce fac omologii lui occidentali. Ca șef al CSAT nu merge în zonele de infecție, nu se exprimă în legătură cu măsurile economice pentru a-i calma și a-i susține pe cei care au intrat în șomaj tehnic, nu dă asigurări că este mediator între bănci și cetățenii pe care se crede că-i reprezintă, nu vine cu un set de măsuri menite a lupta eficient cu acest virus. Chiar și în aceste momente își lasă propriul guvern să se compromită ca apoi să vină și să-l condamne definitiv, încercând să-i traseze întreaga responsabilitate pe umeri.

Nu avem un președinte responsabil. Nu avem un președinte luptător. Nu avem un președinte lider. Nu avem un președinte care să se gândească cât de cât la propriul popor. Nu avem un președinte care să fie conștient de ceea ce reprezintă.

Avem în schimb un președinte fără griji. Unul care citește ca un robot. Unul care zâmbește fals. Avem un președinte calm, liniștit. Avem un președinte fără scop. Avem un președinte fără o strategie minimală. Avem un președinte rupt de realitate! Avem un președinte care în timp ce românii pe care-i reprezintă mor, are timp să se bronzeze. Avem un președinte care ne va aduce un alt împrumut la FMI.

Poate ar fi cazul să nu mai avem un așa președinte.

În fond, Klaus Iohannis nu este obligat să-și termine mandatul. Nu este obligat să ne reprezinte cu forța. Nu este obligat să se streseze pentru că ne reprezintă. Nu este obligat să fie președinte! Poate ar fi cazul să ne spună ceea ce observăm: că este depășit de vremurile pe care le trăim.

Președintele Klaus Iohannis, vizibil bronzat, odihnit, relaxat a ținut să ne vorbească într-o altă așa zisă conferință de presă citită. În acestă citire (cât de jos am decăzut încât suntem reprezentați de un simplu cititor) ne-a zis lucruri inedite precum că am intrat în cea mai grea etapă a acestei complicate perioade! Ne-a încurajat chiar: urmează săptămâni foarte dificile! Se așteaptă să vină momente care să ne testeze solidaritatea și unitatea! A noastră? A noastră cu EL? Rămâne de văzut!

Având mai nou preocupări filosofice, deja cugetă: Oare câte victime va mai face epidemia? Ne dă și răspunsul: Nu știm! Nu mai zic de ce se întreabă dacă nu știe! Sau dacă se întreabă el sau cel care i-a scris discursul.

Într-o altă idee, ne-a identificat ca Dragi români. Cum oare să nu-i fim dragi de am reușit să avem asemenea președinte? Ne vorbește apoi despre credință, despre ce simbolizează aceste sărbători. Doar că am reținut că nu a fost prezent la inaugurarea Catedralei Mântuirii Neamului!

Pentru că argumente raționale sau istorice nu cunoaște, s-a gândit că poate să-i cumpere pe medici cu 500 de euro:

Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil.

Guvernul său a redus bugetul la sănătate la bugetul asumat! Nu ne-am preocupat de aprovizionarea spitalelor, de a avea o industrie autohtonă care să poată produce pentru români în aceste clipe. În schimb, precum Ceaușescu în ultimele momente, venim cu câteva sute de euro pentru medici. Puteam să le dăm și înainte acești 500 de euro? Dacă da, de ce nu le-am dat? Le dăm acum că vrem să-i umilim?  De ce nu și-ar risca viața să moară pentru acești euro? De ce să nu meargă la îmbolnăvire fără echipament? Că le cere președintele?

Fiind vorba de Germania, guvernul președintelui Klaus Iohannis, relaxează condițiile ordonanțelor militare prin care permite muncitorilor sezonieri să dea o mână de ajutor statului german. Chiar cu prețul vieții lor! În privința acestora se face abstracție și se pot aduna și deplasa pe câmpiile germane pentru a strânge recoltele acestora. Nu ne-a explicat președintele românilor cum se deosebesc muncitorii sezonieri față de ceilalți muncitori? De ce aceștia sunt feriți de COVID-19 și restul categoriilor nu? Sunt aceștia carne de tun pentru președinte? De dragul intereselor cu Germania, sacrificăm români inocenți? Aceasta este România normală și educată?

Și pentru că președintele Klaus Iohannis este pro european și nu le poate face chiar pe toate, mai dă și directive la partid.

Ce face cei de la PNL?

Florin Roman, un nume camuflat în român autentic vrea ca profesorii să între în șomaj tehnic Are și argumente de genul:

„Sunt unul din susținătorii ideii ca aceasta criza trebuie suportata de toți, nu doar de unii!Cred ca e timpul ca sectorul public sa intre sub aceeași incidența a sectorului privat! Adică, acolo unde bugetarii stau acasa din cauza epidemiei sa o facă exact ca privatul, pe ajutor de șomaj! Bugetarii trebuie sa înțeleagă ca dacă privații nu mai produc, in toamna nu vor fi bani de salarii! Așa ca poți sa ai salariul întreg acum dacă peste câteva luni nu mai bani in buget!Încasările au scăzut intr-o singura luna cu 40%. Luna viitoare vor fi mai mici, probabil cu 60%. Nu e de gluma!Când auziți la televizor politicieni care spun ca va dau amânări, esalonari, scutiri gândiți-va bine! Nimic nu e gratis in lumea asta!” (greșelile de ortografie îi aparțin!)

Să ne întrebăm cum o suportă el? Ce face el pentru această criză? Care este aportul său în stoparea acestei epidemii?  În plină criză, în această situație cu care se confruntă România, acest deputat are timp de a reveni la singura idee economică pe care PNL o poate susține. Nu de a schimba viața românilor în mai bine, nu de a păstra măcar salariile oamenilor, nu vorbim de a asigura un climat de liniște și siguranță ci de a propune tăieri și a scoate în față privatul ca model. El, Florin Roman este la rândul său bugetar!

Un discurs cu cuvinte mediocre precum: Trebuie! Să înțeleagă! O strategie prin care EL, deputatul se situează deasupra restului (a noastră) și ”trebuie” să ”înțelegem”.

Mai mult, își încheie comentariul cu următorul avertisment: Nimic nu e gratis în lumea asta!

De parcă bugetarii primesc salariile gratis! De parcă bugetarii nu plătesc taxe și impozite, de parcă salariile din buget nu au același mod de calcul în privința taxelor! Nu ne zice nimic de o lege care să protejeze cetățenii, să vină în sprijinul acestora precum alte state occidentale care au interzis concedierile pe parcursul crizei. Sau stoparea creșterii prețurilor la alimente. Mai mult, acest lider al deputaților PNL anunță că legea trecută în Parlament prin care se propune suspendarea plătirii ratelor pentru a ieși din această perioadă critică este una populistă și în consecință partidul său o va ataca la CCR!

Nu vi se pare deja șablon această preocupare a acestui partid privind economia României? Iar economia României, în opțiunea lor trebuie să aibă minim tăieri, reduceri, economii! Nu se întrevăd preocupări față de om, de drepturile sale elementare precum dreptul la o viață decentă. Sau în cazul în care ei nu pot asigura aceste drepturi, să treacă în Opoziție și să vină alții care nu au în program tăieri. În fond, accesul în funcțiile de demnitate publică nu este unul obligatoriu!

Dacă până acum nu știam la ce ne folosește Klaus Iohannis, odată cu această criză se pare că observăm la ce ne folosește.

Pragmatic analizând, care sunt rezultatele lui Klaus Iohannis?