Pulsul PLUS-USR


Azi, cu puțin timp înaintea alegerilor europarlamentare aflăm că BEC a respins înscrierea Alianței USR-PLUS pentru alegerile care vor fi pe 26 mai. Specialiștii președinți ai Alianței neomologate nu figurau ca președinți ai USR și PLUS în registrul partidelor politice.

7461353-mediafax-foto-andreea-alexandru

Cum aceste partide sunt noi, se bazează pe specialiști adevărați, cu precădere în domeniul juridic, cum de  nu au găsit un jurist mediocru care să rezolve hârtiile? Dacă nu au putut rezolva o problemă tehnică minoră, înscrierea în registrul partidelor a președinților actuali, cum vor putea face față la nivel general în diferite domenii, mult mai complicate decât un înscris la tribunal?

Cum hotărârea BEC nu a fost pe placul liderilor, aceștia nu au putut accepta explicația juridică ci au declarat:

Este o decizie politică luată la presiunile regimului corupt instaurat de Liviu Dragnea în România. N-au contat documentele juridice pe care le-am depus. N-au contat deciziile legale ale celor două partide și voința celor 14.000 de membri. Nu contează nici cele 200.000 de semnături pe care le-am strâns. Ne-au respins cererea pentru că lui Liviu Dragnea îi este teamă de Alianța 2020 USR PLUS, de „Fără Penali“, de „Oameni Noi“, de tot ceea ce înseamnă această Alianță și de toate speranțele care sunt legate de ea.

Cum nimeni nu a cerut blocarea Alianței neomologate la alegeri ci doar respectarea standardelor legale, printr-un comunicat aceștia conchid:

Decizia Biroului Electoral Central de astăzi înseamnă un singur lucru: vor, cu orice preț și prin orice mijloace, să ne împiedice să participăm la alegeri. Mai întâi, au încercat, luni în șir, să împiedice înregistrarea Mișcării România Împreună (RO+).

Poate cei din probabil viitoarea Alianță 2020 (de ce nu 2019?) s-au gândit să se victimizeze.  Vreau sa subliniez că această victimizare le prinde bine. Sunt cei care se luptă cu sistemul corupt, ticăloșit, cu pesediștii (toți sunt răi) cu statul, cu toți. Sunt mici, puțini, singuri, oameni dintre oameni.

Acum vor merge la televiziuni, în mass-media și vor explica cum Dragnea și PSD-ul i-a blocat în BEC. Cum PSD-ul de teamă caută să-i scoată afară din BEC, să-i facă să nu mai candideze.

Dar se vor întoarce mai buni și mai pregătiți! Și vor câștiga!