România exemplu negativ în Turcia


Egemen Bağış  a fost ministrul integrării europene al Turciei între 2011 și 2013. A fost remaniat de premierul de atunci, Recep Tayyip Erdoğan, prietenul său. Acuzațiile de corupţie, fraudă şi trafic de influenţă nu au putut fi acoperite într-un timp scurt, în urma scandalului din decembrie 2013 (detalii în blog).

L-am cunoscut personal în desele sale vizite în România. Ca ministru al Integrării nu era preocupat de integrarea Turciei în Uniunea Europeană. Considera că este un ministru care poate pune accent pe consolidarea relațiilor cu statele din Uniunea Europeană însă era convins că Turcia nu va intra în Uniunea Europeană.

A rămas fidel președintelui turc. În urma scandalului centrat pe spălarea de bani, acesta îl sprijină cum poate pe președintele turc. Aici, îl vedeți la televiziunea ginerelui președintelui turc cum jignește România. În timp ce Turcia ne cere să-l extrădăm pe Kamil Demirkaya pentru a-l aresta și a folosi această șaradă în lupta cu ”teroriștii”, fostul ministru vine și ne apreciază ca țară de nimic. Și ne dă exemplu! Prin comparație bine a făcut Turcia, rău a procedat România.

Poate politicienii noștri vor opri extrădarea cerută de președintele turc și se vor ocupa de această jignitoare declarație.