ADE


Când nu aștepți evenimentele ci te iau prin surprindere, bucuria este și mai mare. Un examen dezinteresat, primul test din sutele ce vor urma constituie un motiv real de bucurie. Acest post nu este despre ceea ce găsiți pe acest blog de obicei. Este despre Cojocaru Andrei Victor, fiul meu cel mare. Atât de mare că abia a împlinit 6 ani. ADE, cum îi spunem noi, este pasionat de cifre și litere, planete și astronomie.

Ade

Chiar dacă nu conștientizează importanța unui examen, munca lui constă în joaca cu cifrele dar și în exerciții, adunări, scăderi, înmulțiri, împărțiri dar și studiul unor limbi străine. Am găsit un mediu unde să facă ceea ce îi place, ne-am înscris și am participat la concurs. Fără așteptări. Am intrat și am primit un test. Pentru 6 ani. După 5 minute am cerut un alt test. Am primit unul de 7-8 ani. După 10 minute am terminat. Apoi a primit un alt test, pentru olimpici. După aproximativ 25 de minute a ieșit din sală: ”da, am făcut!”.

Astfel la 6 ani, cel mai mic din grupă, am ajuns într-o clasă cu copii pasionați de matematică, unde pregătirile îi vor stimula, și sper că le vor satisface curiozitățile. Pentru cei admiși, click pe listă: Lista_admisi_matematică_olimpici_2018-2019

P.S. Această Fundație se numește Dan Voiculescu. Nu îl cunosc personal pe Dan Voiculescu, posibil să-l fi criticat de-a lungul timpului dar ceea ce face cu Fundația sa, este un lucru pozitiv pentru România.