De ce să nu protestăm şi în Parlament?


De când au crescut temperaturile, au crescut proporțional şi drepturile cetățenilor dezinteresați de a-și fluiera parlamentarii. Și nu oriunde ci în Parlament. Pentru cei care nu știți, aflați că Parlamentul ca instituție a apărut tocmai în ideea de a selecta dintre proprii cetățeni, reprezentanți care să-i reprezinte. Iar alegerile sunt periodic tocmai în ideea de a putea fi schimbați cei care nu sunt pe placul societății.

caldura-mare

Mai mult, Parlamentul are rolul de a prelua nemulțumirile societății, de a tempera, de a refula o parte dintre ideile unor grupuri. De aceea, Parlamentul, conform acelei Constituții care nu convine gălăgioșilor de serviciu, este organul legislativ care face legi şi nu numai.

Pentru a nu mai exista conflicte violente în societate, în timp, acestea s-au mutat în Parlament sub formă de conflicte politice. Iar Majoritatea este cea care înclină balanţa, bazată pe vot. Cei care au mai multe voturi, sunt cei care devin Majoritate.

Aducerea unora în Parlament, coroborat probabil cu complicitatea unor televiziuni, de către cei de la USR s-a vrut şi astfel s-a obținut crearea unui context despre care să se vorbească pe fondul unor idei simple la televiziunile care trebuie să concluzioneze:

  • Dragnea este dictator
  • Dăncilă este omul lui Dragnea
  • Tăriceanu are tupeul să nu fie de acord cu cei care tipă în Parlament
  • Carmen Dan este nemulțumită de faptul că unii strigă pe holurile Parlamentului ( moderatoarea emisiunii lăsând să se înțeleagă că ar fi trebuit să fie fericită)
  • Parlamentarii au avut tupeul să nu fie de acord cu cei care îi huiduie
  • Parlamentarii s-au solidarizat cu Dragnea
  • Parlamentarii nu au comunicat cu cei care le cer demisia
  • Parlamentarii PSD nu ar fi trebuit să intre în sala de ședințe, pentru a nu-i perturba pe protestatarii adunați cu greu de către colegii lor de la USR, chiar în faţa intrării
  • Parlamentarii au fost violenți cu protestatarii. Se ia un Dorel Căprar, cunoscut pasionat de Judo, probabil fost practicant şi se dă drept ultras, că tot este Campionatul Mondial de Fotbal. Apoi se promovează câțiva rezist care nu au mai rezistat și se plâng că au fost loviţi.
  • Se felicită USR pentru originala idee de a muta protestele în Parlament

Apoi încep discuțiile. Cei din Opoziție, intelectuali de dreapta, oameni educați, oameni serioși, oameni preocupați ca şi președintele lor de viitorul ţării, s-au văzut nevoiți să asiste la circul făcut de…..Dragnea, evident. Acești intelectuali care nu au o problemă în a cere președintelui lor să nu respecte o decizie a CC pe motiv că, Curtea nu este de acord cu ei.

Oameni din coaliția de guvernare care nu înțeleg că în Parlament este logic ca cetățeni de bine, trebuie să protesteze dacă au chef!

Mai mult, cei din televiziunile prietene, încearcă să convingă cetățeni ai Republicii să iasă în Pieţe pentru a scăpa de acest regim odios. Întâmplător, bine că nu este Referendum, ar fi faptă penală! În rest, obiectivitate, neutralitate, imparțialitate la toate televiziunile.

Undeva, cândva, era o decizie a CC care ar fi trebuit semnată de președinte. Dar cum azi au fost peste 30 de grade iar setea de cultură a președintelui a capotat în fața naturii, bănuim că, iar nu a avut chef de citit. Dar e hotărât! Iar subiectul aplicării deciziei CC a devenit secundar!