“A fost fix propunerea mea. N-am avut niciun fel de discuţie cu PSD pe această temă”


Pentru cei care sunteți adepții lui Klaus Iohannis vă rog să vă opriți din citit. Oricum nu are rost să vă pierdeți vremea, ba mai mult vă veți enerva gratuit și pe căldura aceasta riscați să dați în altele. Cei care vă veți încăpățâna să citiți până la capăt, să nu ziceți că nu v-am spus.

Ceilalți, cei care gândiți cu capul vostru, faceți un mic efort și gândiți-vă la toate declarațiile președintelui. Cele pe care nu le citește! Și încercați să vă răspundeți dacă este în toată firea (fără aluzie la primarul general).

image_2017_01_6_21515113_70_iohannis_dragnea_tariceanu_89808100

Să luam de exemplu declarația de azi. Un președinte care caută consens, unitate și dialog. Titlul de mai sus este esența declarației cu privire la nominalizarea sa pentru șefia SIE. Ce spune această modalitate de analiză? Că, el, președintele Iohannis știe ce are de făcut și procedează după bunul plac. Cum Partidul (oricare ar fi el) nu merită consultat la o asemenea decizie majoră, la ce bun să mai existe nevoia de aprobare din partea sa (a partidului).

Pentru cei care aveați dubii, președintele ne spune că a gândit. Sau s-a gândit: “Printr-o analiză atentă. Am analizat candidaţii posibili, (…) ţinând cont de experienţă, de expertiză, de pregătire. (…) L-am invitat pe domnul Vlase (…) şi i-am propus nominalizarea. A acceptat-o”.

Cu alte cuvinte, președintele este avizat în a analiza șefii de servicii. Are experiență, logică și desigur, fler! Apoi, timp de vreo 2 ani, că totuși este o decizie primordială, a analizat posibilii candidați pe criterii de experiență de expertiză!!! Apoi pe criterii de pregătire!!! Apoi l-a invitat pe domnul Vlase și i-a propus.

Așa explică Iohannis, nominalizarea. Și desigur televiziunile critice cu PSD, explică cum acest pesedist Vlase nu este comunist, nenorocit etc ci este unul luminat, venit dintr-o generație profesionistă. (din ce am înțeles este școlit la școlile de resort, dintre ai lor, pentru ai lor).

Mai mult, șeful statului, în declarația de acum câteva minute a ținut să precizeze că nu a discutat cu PSD despre Așa Ceva…… Cum să vorbească el cu cei care urmăresc pesedizarea țării despre lucruri serioase!

Cei care credeați că Iohannis este doar un profesor mediocru de liceu, aflați că nu este! Mai mult, citește: ″Şi această săptămână este dedicată cititului”.  E bine că citește cu săptămânile, putea să citească cu zilele sau cu anii! Suntem toți conștienți că nu toți cei care citesc, înțeleg!

Mai mult, cei care nu l-ați fi bănuit că este capabil de scenarii, uite că poate: Cei de la PSD avansează tot timpul scenarii şi ar fi extraordinar de bine dacă le-ar veni ideea să avanseze scenariul în care ei lucrează în interesul românilor şi al României”, precum domnia sa, aș adăuga eu.

Noroc cu Iohannis. Avem un președinte preocupat de interesul românilor (nu râdeți) cât și de interesul României! În caz că ar coincide. Este singurul om providențial care a ales să se sacrifice pentru binele României, a rămas aici, nu a emigrat nici în timpul comuniștilor, nici după. Mai mult a acceptat această funcție ingrată care îl obligă să stea, să citească și să se gândească. Norocul lui, ghinionul nostru!

P.S. Nu vă grăbiți să aflați dacă va semna hotărârea Curții Constituționale. Probabil, nici el nu știe.