Fără dialog…


Fără a intrat în discuții despre oportunitatea protestului de aseară, constat că s-a revărsat multă ură. Ură împotriva sutelor de mii de PSD-işti care sunt zugrăviți şi catalogați ca subspecii, că tot ce este mai rău în societatea românească aparţine PSD-ului în comparație cu puritatea celorlalţi.
Prima formă de extremism este tocmai împotrivirea totală făţă de ceea ce reprezintă multe procente dintr-o societate. Care este a noastră, a tuturor, iar elitele politice nu sunt sau nu ar trebui să fie străine de rolul pe care l-au jucat de-a lungul timpului.
646x404
Faptul că se grăbesc în aprecieri jignitoare arată că sunt „pe acelaşi nivel” educational cu cei din „zugrăviţi” conform fişei primite dar departe de realitatea din teren. Fie şi doar un singur intelectual în sutele de mii de la protest, de ce ar merita jignit?
Principala condiţie a unui OM educat este aceea de a nu jigni, cataloga sau ironiza proprii semeni. Am ajuns o societate în care ideile, argumentele sunt de domeniul istoriei iar părerile se creionează după cu totul alte repere străine bibliotecilor.
Mass-media românească a reuşit să fie aşa cum au dorit-o patronii. Cei care trebuiau să critice, au căutat cadre prin care să manipuleze voluntar, să folosească imagini care să arate cât de satrapi sunt socialiştii. Cei care au vrut sa arate unitatea şi solidaritatea protestatarilor au dat alte imagini.
Pentru cei care critică tot, care exclud categorii sociale, care marginalizează, care îndeamnă la nesupunere, la a nu se aplica anumite legi, etc le pot recomanda foarte multe volume de studii din care reiese că aceştia sunt doar paşi în drumul spre anarhie.
P.S. România nu este o ţară compusă doar din liberali, libertarieni sau oportunişti ci este compusă şi din traseişti, intelectuali, socialişti, centrişti, minoritari, credincioşi. Nu există o ţară a fiecăruia ci a tuturor. Poate cei care nu prea aţi citit istorie şi nu e prea târziu, vă puteţi elucida. Şi puteţi constata că cei care nu au înțeles, nu au reușit sau au rămas asistați sociali, au rămas că voi, întreaga clasă politică ați existat doar pentru voi. Aşa aţi omorât dialogul!