Legea salarizării


Legea salarizării a fost adoptată anul trecut, cu foarte multe nedreptăți sociale, cu explicații gen „Olguţa Vasilescu” dintre care amintim „nu contează dacă guvernul susține sau nu Legea, noi suntem Parlament şi votăm”, „niciun salariu nu scade”, „doar pentru 3% scad salariile deoarece le aveau prea mari” etc. A urmat creșterea pe hârtie și multe artificii care au antagonizat societatea românească, stat-privat. În concluzie, Legea Speranței bugetarilor s-a transformat în legea agoniei multor categorii bugetare. Singurii beneficiari ai Legii Salarizării sunt politicienii. De la sat până în Parlament, tot politicianul a beneficiat de creșterea indemnizației/salariului. În rest, au luat de la unii şi au dat la alţii!

LOV

Las la o parte lipsa experientei şi tupeul de a sta pe scaunul unor predecesori ca George G. Mârzescu, Ion Nistor, Nicolae N. Săveanu sau Ion Cantacuzino.

De mai mult de jumătate de an de când a fost adoptată fără contestații, Legea Salarizării a creat suficiente derapaje încât inflația să se acutizeze. Dar parşevismul Opoziției cât şi al președintelui Klaus Iohannis nu trebuie separat de politica PSD-ului în privința acestei Legi. Atât Opoziția cât și Președintele puteau ataca Legea la Curtea Constituțională, doar că fiind beneficiari direcți ai acestei legi prin triplarea veniturilor (ne referim la parlamentari) s-au luptat pentru stoparea acesteia doar declarativ. Nu și-au asumat sub nicio formă punctul de vedere. Au criticat formal. De aceea, când de fiecare dată sunt proteste ale celor care și-au văzut salariile diminuate şi vin politicieni care critică Legea Salarizării ar trebui să le reamintim că dacă această lege li s-ar fi părut nedreaptă, o puteau contesta la CC.

Atât îngrijoratul președinte Iohannis cât și cei din PNL, USR sau PMP se erijează în apărători ai dreptății sociale. Demagogia de joasă speță  este atributul Opoziției.

În loc să construiască o alternativă viabilă la PSD se complac în situația penibilă de a se bucura de efectele unei Legi în timp ce se plâng de aceleași efecte aplicate conaționalilor lor.