Copii talentați live la Sala Palatului

,

Fundația Lumina Instituții de Învățământ împreună cu Asociația Türçeder organizează în zilel de 23 și 24 mai de la orele 18.45 Festivalul Internațional de Limbă și Cultură intitulat CULORILE LUMII. Programul are două categorii și anume Vocea de AUR în prima seara cât și Finala Recitalului de Cântec a Olimpiadei Internaționale de Limbă Turcă, ediția a XIII-a.

unnamed

Festivalul internațional de limbă și cultură  aduce la Bucureși peste 100 de elevi din 25 de țări. Festivalul internațional de limbă și cultură  reprezintă un eveniment cultural de amploare, ajuns deja la cea  de- a 13 a ediție.

Acest eveniment cultural de tradiție se organizează în acest an în 20 de state, România fiind una dintre gazdele alese pentru această manifestare artistica unică în peisajul cultural românesc. Peste 2500 de elevi și studenți provenind din 170 de țări participă la concursurile organizate în cadrul Festivalului, la 21 de categorii diferite.

Dintre elevii implicați în acest eveniment cultural de amploare, peste 100 se vor afla la București, alături de profesorii lor, în perioada 17-24 mai, pentru a participa la două dintre aceste finale : Concursul Vocea de Aur și Finala Recitalului de Cântec .

Pentru acesteste evenimente va veni la București și o orchestră specială din Turcia, performanțele elevilor fiind live. Juriul din România va fi alcătuit din personalități ale lumii artistice din Turcia și România, dintre care îi amintim pe  Gheorghe Zamfir, Andrea Marin, Connect -R şi alții.

Festivitatea de închidere a Festivalului internațional de limbă și cultură va avea loc la Düsseldorf, în Germania.

În Statele Unite, Casa Albă a fost  gazda elevilor și studenților participanți la Festivalul Internațional de Limbă și Cultură.

Festivalul internațional de limbă și cultură este organizat în scopul promovării limbii și culturii turce, dar și a valorilor culturale ale fiecărei țări participante.

Toleranță, bună înțelegere, comunicare între copii provenind din culturi diferite, sunt principiile și valorile cultivate în cadrul acestui Festival.

Pentru vizionare dați click pe cele două   aici și  aici

 

P.S. Cei interesați mă puteți contacta pentru detalii.