Pentru o Românie utopică


Celor care va considerati nedreptatiti. Tuturor celor care vedeti ce se intampla in jurul vostru si nu puteti schimba nimic. Stim ca totul tine de oameni, de oameni si de sistemul implementat. De sistemul creat pentru a se mentine si a-si dezvolta afaceri. S-a ajuns ca functiile reprezentatative din stat sa nu mai semnifice mare lucru. Politicienii au interese, presa are interese, societatea civila are interese, universitatile au interese. Toti alearga pentru functii, avantaje pecuniare.

O societate normala este formata din oameni normali. Oameni care daca ajung sa-si reprezinte semenii, sa o faca! Ceea ce gasim astazi pe toate palierele reprezinta ceea ce poate fi mai rau pentru o societate. Cum oamenii care conduc partidele tolereaza politicienii corupti? Cand justitia da o hotararea benefica lor : si-a facut treaba, cand nu le convine, este corupta!

Politicieni care de dragul pastrarii privilegiilor au devenit obedienti U.E. si S.U.A. De cate ori nu ati auzit expresiile: am convenit cu U.E., sau F.M.I. a cerut!

Oameni cu o cultura indoielnica, cu o incapatanare asidua si cu o lacomie nemarginita fac astazi politica. Cei care au girat U.S.L., cei care au peste  70% din totalul mandatelor arunca vina pe Traian Basescu ( nu ca el nu ar fi de vina) iar viata romanilor este la fel ca inainte de alegeri sau poate mai rau. Presedinti de partid care au numit ministri si astazi sunt in puscarie, presedinti de partid care accepta in guvern oameni care au plagiat, presedinti de partid care se pozitioneaza ca si cum sunt neutrii fata de aceste fapte.

Cum a fost si cum este stim toti! Cei interesati!

Este nevoie de nou. De oameni care nu au fost compromisi. De oameni care au realizat ceva in domeniul lor si au o meserie. O meserie la care se pot intoarce. Este nevoie de educatie!  De oameni care pot gandi fara a fi manipulati, de oameni care-si iubesc tara si vor sa realizeze lucruri importante pentru Romania.

O tara in care sa reapara industria, agricultura. O tara in care romanii sa nu mai fie piata de desfacere ci sa produca.

Sper ca aceste evenimente din ultimele zile sa fie cat mai edificatoare pentru majoritate. Aceste interese primare dintre PSD si PNL cat si noile jocuri din culise arata ca de fapt aceasta alianta a fost facuta din interes pentru interesul lor. Asa cum am mai scris in trecut aici, promisiunile lor nu au avut reverberatii in societatea reala. Oamenii lui – Traian Basescu au fost inlocuiti cu oamenii lor pe fondul unui circ general cum ca „ei” se lupta cu „el”.

O gandire simpla i-a unit. Si-au dat seama ca doar impreuna au sanse serioase. Si le era bine! Acum vor mai mult din tot atat si cauta sa scape unii de altii. Daca in cazul PSD, premierul plagiator da rateuri peste rateuri, campionul este domnul Antonescu. A reusit sa numeasca un ministru al Culturii pe un „intelectual” care a „absolvit” la A3 si l-a inlocuit cu un plagiator venit din campiile Olteniei. A reusit performanta de a-si permite sa nu comenteze un alt caz al unei doamne tot de dreapta.

Scandalurile trec, ei sunt far`de pata! Sotiile lor lupta in Parlamentul UE. Presa scrie controlat si toti stau cu ochii pe Ucraina.
Doamne, doamne cat de democrati suntem noi si cat de ciumati sunt rusii! Noroc ca marile democratii occidentale sunt de partea ucrainienilor ca tot nu conteaza! De parca nu cu ele a tratat Stalin in `43, `44, `45 si `47. Indiferent de cat de mirati sunt stiinto-politologii care nu pot vorbi decat intr-o singura directie istoria a dovedit si va dovedi ca geopolitica trece pe la Moscova.

Mai bine dormiti, decat sa va treziti si sa vedeti realitatea!