Poate un plagiator sa respinga o propunere pentru un ministru al Culturii?


Dincolo de declaratiile partinitoare se poate trage o concluzie. Cei din USL nu mai sunt pe aceeasi frecventa! Inca o data, a cata, votul si increderea romanilor intr-o alianta a fost inselata.

O data cu aceasta Alianta, pentru prima data dupa decembrie `89 se contureaza ceva inedit pe scena politica si anume faptul ca nicio grupare politica nu mai reprezinta incredere pentru alegator. Daca pana acum s-a votat dupa principiul „sa iasa celalalt”, acum nu mai exista celalalt.

Scriam acum cativa ani ca Traian Basescu reprezinta cancerul politicii romanesti. Se pare ca acum politica romaneasca a intrat in metastaza. Probabil, in acest moment se pleaca de la logica simpla ca pana la urma cele cateva sute de posturi de demnitari si alte cateva mii de slujbe-sinecuri, trebuiesc ocupate. Asa ca romanul, de vrea de nu vrea, de voteaza de nu voteaza, tot trebuie sa le ocupe cineva.

Dincolo de electorat, exista calcule, exista scenarii! Sa se rupa si sa mearga pe drumuri separate, sa se rupa pentru a se reuni, sa se adune sub forma dreapta-stanga, sa puna in aplicare scenariile serviciilor, etc etc.

In aceasta saptama ei au votat pentru ei. Sa-si dobandeasca super imunitate, sa anuleze condamnarile penale ca si tot sirul de idei stupide care le-au trecut prin cap. Mai mult, dincolo de faptul ca Daniel Barbu a ajuns ministrul al Culturii, oare cum? Singurul ministru in disonanta cu Academia Romana si cu Biserica Ortodoxa, cei de la PNL s-au gandit sa numeasca un ministru venit de pe alte taramuri.

Numirea acestui Gigel poate caracteriza intreaga saptamana. Ignorarea manifestantilor, si declaratiile evidente care arata ca USL se separa vin sa alimenteze scenariul ca cei trei actori importanti din pacate, momentan, joaca intr-un scenariu.