Vom avea si noi!


In vremuri contemporane rezolvam probleme medievale. Pentru majoritatea romanilor credinta este un subiect tabu. Ortodox si gata! Catedrala si gata! A iti exprima opinia in ceea ce priveste construirea megalomanica a unei catedrale in mijlocul capitalei pare ca esti pe dinafara…. Din punct de vedere istoric constructia catedralelor s-a intamplat cu multe secole in urma! Astazi statele occidentale se confrunta cu o serie de catedrale, cladiri ramase goale. Chiar si la Roma! Unele primarii au luat decizia de a le inchiria unor firme care nu au ca obiect al activitatii slavirea Domnului!

Catedrala Mantuirii Neamului

Spatiul in care traim a fost decalat in privinta conectarii preocuparilor privind civilizatia. Daca la noi epoca medievala a tinut pana dupa 1800 la colegii europeni din vest se incheie cu descoperirea Americii.

cert

Religia a jucat si va trebui sa joace un rol important in stat. Doar ca problema unei consolidari a religiei, a dialogului, a mesajului biblic este departe de a fi transpusa in practica. Traditia a luat locul invataturilor biblice. Societatea romaneasca este departe de a se implica in studiul bibliei, de a cunoaste evenimentele respective cat si de a se apropia de Dumnezeu. Clericul este din pacate oglinda societatii actuale. In loc sa fie preocupat de  unitatea credinciosilor, de aducerea acestora catre biserici, de a oferi sprijin moral (gratuit) ei construiesc biserici! A crede ca inmultirea bisericilor sta la baza rezolvarii diferitelor probleme arata lipsa intelegerilor problemelor actuale. Indepartarea reprezentantilor BOR de misiunea primordiala si inclinarea catre diferite afaceri este semnalul ruperii de romanii pe care ii reprezinta.

Miile de locuri care vor fi in catedrala Mantuirii Neamului nu cred ca vor fi ocupate decat de Paste. Suma care circula in presa, 400.000.000 de euro ar putea fi folosita in pansarea altor rani ale societatii. Scoli, spitale, educatie, locuri de munca chiar si fundatii. Din pacate lipsa viziunii ne duce catre o alta epoca…inchizatoare de drumuri. Exemplul este urmat, la Craiova se va investi 2.000.000 euro intr-o catedrala construita intr-o capitala de judet.

BOR-ul in loc sa investeasca in oameni investeste in cladiri si marketing!