Cu cine votam?


A merge la vot pe 9 decembrie este ca si cum te-ai duce sa ai de unde sa te intorci.  Care sunt castigurile societatii noastre dupa 4 ani de  la trecutele alegeri?

– de la anuntata reforma cu scaderea numarului la 300 de parlamentari de la 471 o sa creasca cifra cu cativa zeci de parlamentari,

– societatea a observat ca parlamentarilor nostrii le place schimbarea! E greu sa gasesti parlamentari care au intrat in parlament cu un partid si si-au terminat mandatul in acelasi partid.

– societatea a constatat ca doctrinele ideologice tin de istorie.

– societatea a constatat ca tineretea nu este un atu in politica.

– majoritatea romanilor este constienta de schimbarea colegiilor in care candideaza politicienii nostrii. Rar gasesti politicieni fideli acelorasi alegatori.

Cum actualul sistem este sustinut de stat, partidele sunt finantate de catre stat iar cum  politicienii nu-si fac campanie din economiile proprii rezulta ca interesul personal primeaza!

Despre ARD, aceasta combinatie sinistra nu vreau sa detaliez. Tot ce tine de Traian Basescu si acolitii sai am mai scris si nu vreau sa revin. Regret ca inca mai sunt prosti care-i voteaza. USL-ul in schimb dovedeste ca nu tine pasul cu realitatea! In fond, in politica, conducerea unui partid/aliante dupa un ciclu politic ar trebui sa se schimbe.

La ce bun sa-l votam pe Victor Ponta? Atuurile sale sunt: plagiat si supunere fata de conducatorii UE prin acceptarea pragului electoral. In rest este un baiat bun si un politician onest! Vorbeste liniar si degeaba de unde si deductia: de ce sa-l votez si sa-l sustin pentru a reajunge premier cand el in fata lui Traian Basescu cat si a lui Merkel, Barroso nu ma reprezinta cu demnitate? In sectorul 2 sunt sute de afise electorale cu Victor Ponta si Gabriel Oprea! UNPR-ul acea organizatie politica care a dat una dintre cele mai grele lovituri politice PSD-ului, se reintoarce ca si cum nu s-ar fi intaplat nimic. Desigur nu s-a intamplat nimic….pentru politicieni!

De ce sa-l votez pe Crin Antonescu?  Ca presedinte interimar, in loc sa-l expulzeze pentru declaratii calomnioase pe ambasadorul SUA, primul lucru facut in calitate de presedinte interimar a fost sa-l invite la Cotroceni! Alaturi de Ponta amandoi au acceptat pragul electoral la referendum! Mai mult, cand a trebuit sa se voteze in Parlament textul CC de validare a Referendumului in loc sa-si sustina punctele de vedere au plecat in concediu! Dar prin telefon au insistat sa se voteze pentru reintoarcerea lui T.Basescu. Desigur, in loc sa fie langa Ghise au stat in alta parte…

USL-ul este de cateva luni bune la guvernare! Vorbeste de parca ar fi in Opozitie! Iar viata romanilor nu a cunoscut nicio ameliorare!

Cu dezgust, marturisesc ca nu am nicio preferinta si nu pot vota niciun partid! Nu pot vota niciun parlamentar! Cu regret, ii consider pe toti la fel!