Răspuns domnului Florin Muller


un atent si fidel cititor al blogului meu

Domnule Muller regret ca v-am cunoscut si ca trebuie in momentul actual sa-mi bat, vrand nevrand, capul cu dumneavoastra. Datorita caracterului, temperamentului si metodei pedagogice pe care ati aplicat-o cat timp mi-ati fost profesor (marturisesc cu regret ca nu am invat nimic de la cursurile pe care le-ati tinut – nu predat) a aparut o antipatie intre noi doi cauzata numai si numai de catre dvs.

Faptul ca am preluat de pe un site stirea cu agresiunea domniei voastre asupra unei doctorande, informatie care continea un protest al unui coleg sau colegi tot de-ai dvs. catre Rectorul institutuiei unde lucrati nu ma face pe mine responsabil de fapta in sine. Acestia incercau sa arate ca locul dvs. nu este intr-o institutie de invatamant. O consider o datorie civica de a-mi expune o parere personala.

Daca doriti sa insistati asupra evenimentului nefericit din viata domniei voastre nu aveti decat. Vom readuce in discutie cazul dumneavoastra (nu eu sunt subiectul unui asemenea caz). Cateva neadevaruri scrise in cererea adresata doamnei ministru Ecaterina Andronescu de catre dvs.:

– nu am profitat de sanctiunea dumneavoastra. Eu am publicat stirea inaintea deciziei comisiei de etica a UB.

– pe blogul meu nu a aparut decat o singura postare  in ceea ce va priveste (nu sunteti atat de important sau fascinant pentru mine incat sa-mi transform blogul intr-un instrument de ponegrire si defaimare sistematica la adresa domniei voastre)

– conform Constitutiei Romaniei, si nu numai, imi pot exprima oricand, oriunde si oricum consider eu parerile despre ceea ce consider; nu ma puteti forta, conform aceleiasi Constitutii sa nu ma exprim ca va simtiti jignit. E problema dvs. cum va simtiti.

–  blogul meu nu s-a transformat intr-un adevarat delir al injuriilor (daca mergeti la postul respectiv o sa vedeti ca sunt si persoane care va lauda dar si persoane care va critica). Traim intr-o tara libera dl Muller. Este drept ca o parte a comentariilor am oprit-o din motive lesne de inteles…dar dvs. stiti asta

– nu inteleg de ce in tot acest caz tineti sa va introduceti si sotia. Eu abia va stiu pe dvs. de la Facultate. Nu va cunosc familia, sotia si nici nu face obiectul acestui post. Injuriile pe care le adresati spre cunostinta doamnei ministru Andronescu  (probabil vreti sa faceti o telenovela din acest caz care tineti sa ajunga si la domnia sa. E bine ca ati fost acuzat de hartuire sexuala si va plangeti la ministru ca Ionut Cojocaru este vinovatul) „bolnav mintal”, „gunoi uman”, „psihopat”, „obsedat sexual”, „penibila de nevasta-sa” sunt scrise de catre oameni care pretind ca va cunosc. Ca o marturisire, dintre cei care au comentat stirea respectiva eu nu cunosc nicio persoana.

– faptul ca aceste comentarii apar pe blog nu rezulta ca eu sunt de acord cu ele. Asa cum apar si comentariile domniei voastre de pe mail-ul dvs. oficial sau de pe altele. Faptul ca s-au creionat doua idei, iar fiecare si-a sustinut punctul de vedere nu inseamna ca ma solidarizez cu vreuna dintre ele. De fapt am si scos in evidenta acest lucru. Dar nu pot eu cenzura libertatea de expresie.

total degradant pentru un „profesor” asa cum va intitulati. Sa mergeti la Rectorul Universitatii Spiru Haret si sa-l convingeti sa ma dea afara ca mi-am exprimat o parere pe blog arata intr-adevar ce fel de persoana sunteti si cat de democratic ganditi. Spre deosebire de dvs., dle Muller, eu am onoare si nu tin de un post cu orice pret. Dumneavoastra ati preferat sa ponegriti imaginea Universitatii Bucuresti dar sa ramaneti profesor cand puteati sa dispareti din peisaj cu o simpla demisie. Dintr-un anumit punct de vedere chiar va inteleg, gandindu-ma cum va privesc colegii, colegele chiar si studentele cand intrati la cursuri. Dar va repet din nou, nu din vina mea vi se intampla ceea ce se intampla.

– aduceti la cunostinta ministrului ca Rectorul Universitatii Spiru Haret nu a luat nicio masura impusa de Carta USH sau Codul Etic al USH. Logic nici nu putea sa ia. Eu va inteleg ura dar din nefericire pentru domnia voastra realitatile sunt altele. Cum va puteti inchipui ca daca va adresati Rectorului USH sau acum prin prezenta scrisoare postata mai sus ministrului Educatiei o sa ma dea afara? Chiar nu mai sunt legi in tara asta? Blogul, dl Muller, este un site personal iar aici sunt publicate opiniile mele care nu au legatura cu activitatea de cadru didactic decat atunci cand consider eu.

Observ ca sunteti foarte insistent in a ma face „sa platesc”. Va puteti adresa Justitiei mai degraba decat unei institutii de invatamant particulare.  Va promit ca daca insistati sa ma  mai perturbati cu asemenea aberatii ma voi consulta cu avocatul meu si vom actiona cum se cuvine.