In zadar…


Ce este democratia? Este acel lucru cand un mic grup de oameni reunit intr-o mica institutie a statului nu tine cont de vointa liber exprimata prin vot! In Romania, democratia este atunci cand 2-3 persoane hotarasc parinteste fara consultatii ceea ce este bine pentru noi! Este  acea forma de guvernare in care guvernantii folosesc societatea doar ca victime colaterale! Asa cum scria si politologul italian Norberto Bobbio votul face diferenta dintre candidati, unul mai bun ca altul, cauzeaza o diferenta, cu alte cuvinte unul mai slab si altul mai tare vine in contradictie cu democratia si anume democratia = puterea poporului iar cetatenii poporului au drepturi egale. In concluzie votul anuleaza reprezentativitatea egala iar CCR anuleaza votul.

USL-ul a dat sperante romanilor. A garantat ca scapam de T. Basescu. Au promis ca lucrurile se vor schimba. Pana cand, in fata serviciilor, a presiunilor din afara s-au comportat asa cum au vrut cei din tabara presedintelui nedorit. Mai mult, Crin Antonescu si Victor Ponta dupa atata lupta nefinalizata s-au gandit sa plece din tara in concediu iar de acolo sa insiste ca parlamentarii pe care ii conduc (sper ca nu multa vreme) sa se duca si sa stea in banci ca sa se stabileasca cvorumul, implicit sa vina T. Basescu la Cotroceni.

Ce rezulta de aici? Ca avem doi sefi de partide ca doua glugi de coceni! Doi oameni care fac jocurile unora (conform declaratiilor lor) independent de vointa romanilor. Care prefera ca in loc sa iasa din scena politica pactizand cu romanii, uita si ei de voturile milioanelor de oameni. Si mai grav, cand au dreptatea de partea lor.

Peste putin timp, in campania electorala vor veni sa ceara voturile romanilor. Din nou! Si ce vor promite in schimb?  In fond, aceasta coalitie a castigat alegerile locale pe fondul antipatiei la adresa lui Traian Basescu. Acum cand stie tot romanul ca cei adunati la CCR (o mare parte) au fost pusi acolo tocmai ca sunt compromisi si la nevoie sa il scoata pe T.Basescu ce face Opozitia? Unde este Opozitia? Cum isi motiveaza deciziile propriilor cetateni?

Faceti un exercitiu de imaginatie si ganditi-va cum ar fi fost ca taberele sa fi fost schimbate? Ar fi cedat USL-ul cu Traian Basescu? Frica, teama, ezitarea, indiferenta, relaxarea, euforia nu aduc nimic bun in politica romaneasca. Avem nevoie de lideri cu priza la populatie, cu sustinere si cu proiecte transparente. Nu cadeti in capcanele propagandei mass-media ca nu ne mai vrea UE sau SUA. Chiar de am vrea noi sa-i scoatem din tara, nu pleaca ei! Au afaceri profitabile aici, au bani de scos pe nenorocirea locuitorilor acestei tari si vor continua sa-si prospere afacerile. Cu alte cuvinte, de la macelarie cainele nu pleaca.

Pacat ca suntem o COLONIE.  Un stat unde votul nu conteaza! Ce vor romanii nu conteaza! Un mic grup, obedient fata de „altii” de dragul castigarii unor demnitati accepta sa le faca jocul. Probabil si T. Basescu este un pion care vrand-nevrand (eu cred ca ii place) trebuie sa isi duca la capat mandatul dat de catre „altii”. Nu gratis!