Blestemul românilor


Romanii au luat act de cea mai asteptata decizie din ultimii ani. Dorinta, speranta de a scapa de cancerul politicii romanesti s-a risipit. Au ramas in urma regretele, resemnarile, deznadejdea si lipsa unui orizont izbavitor pentru o tara in care se poate compara doar cu state din Africa, straine de un regim democratic.

aspazia-cojocaru-ar-fi-fost-santajata-cu-microfilmele-din-1984-ale-securitatii-164266

Ceea ce se intampla in aceasta perioada in Romania din punct de vedere istoric si social nu ne este strain. Ganditi-va la perioada medievala cand a trebuit sa platim tribut, la epoca domniilor fanariote cand contracost i se oferea celui care platea mai mult Sultanului investirea pe aceste taramuri. Ganditi-va cand am intrat in sfera de influenta a rusilor  de la sfarsitul celui  de-al II-lea razboi mondial ca  a trebuit sa acceptam ceea ce vroia Moscova. Alegerile din `46 sunt edificatoare.

Acum, dupa acest referendum, principalii vinovati sunt Victor Ponta si Crin Antonescu! Vinovati pentru ca au acceptat sa organizeze un referendum cu prag, cu toate ca stiau ca in niciun stat din UE asa ceva nu se poate intampa. Vinovati ca s-au jucat cu sperantele oamenilor care le-au dat credit. Ba mai mult, au tupeul sa vina si sa spuna ca au acceptat pragul la presiunile din afara! Pai de lideri din astia are nevoie Romania? De oameni care sa cedeze presiunilor din afara in dauna propriilor cetateni? In loc sa plece, anunta ca nu cedeaza!  Unde ar mai gasi domniile lor un context mai favorabil decat cel trecut?

Asa cum am mai scris, faptele petrecute arata explicit ca suntem o colonie de secol XVIII! Ambasadorul SUA, decreteaza ca si cum ar fi angajat intr-o functie executiva, Germania indeamna la calm si la ascultarea oamenilor PDL insirati prin diferite institutii chipurile independente! Am ajuns atat de rau incat H. Clinton – nu Obama – isi trimite un functionar sa rezolve mai repede cu acest suspans.

Ce asteptari sa mai avem de la aceasta clasa politica, obedienta functioneaza dupa proverbul stupid: capul plecat sabia nu-l taie. Unde este nationalismul, telul si scopul unei politici externe competente?

Obiectivitatea CCR nu poate fi invocata atata timp cat judecatorii care o compun sunt numiti politic! Pot oamenii politici sa nu mai fie politici? Judecatoare securista cu condamnare la activ isi da cu pararea in una dintre cele mai importante decizii ale ultimilor ani. Doar in Romania se poate intampla asa ceva.

Din pacate atata timp cat cei de afara stabilesc liniile directoare pe care sa functioneze Romania, pentru acesti colonisti nu exista decat speranta.

Romanii s-au obisnuit sa fie condusi sub forma de turma! Nu au reactionat cand le-au fost taiate salariile, nu au reactionat cand au fost insultati  de catre cei care ar trebui sa-i deserveasca nu reactioneaza nici astazi! Suntem la rascruce de vanturi!

Departe de mine de a-mi pierde speranta si a indemna sa inchidem si sa plecam. Dar trebuie o schimbare radicala a clasei politice. Putem adopta modelul unor state care nu au cazut in capcana FMI-ului sau a unor puteri. Se poate face o politica europeana transparenta fara capul plecat! Se poate! Trebuie gasiti doar oamenii necesari!