Iresponsabilitatea costa!


„Cine nu vrea să-l vadă pe Messi, pe Xavi, mai ales că am înţeles că pot veni şi cu prietenele lor, ceea ce va face spectacolul total. Să poţi să o vezi pe Shakira la Bucureşti în tribună…”

Traian Basescu

Ceea ce se intampla de la referendum in Romania este aiurea. Arata incapacitatea noastra ca popor de a nu reusi sa facem un lucru bine. Oameni dezamagiti, plictisiti, fara sperante dar si mai grav, fara motivatie asteapta o decizie cu indiferenta.

Vedem un Traian Basescu penibil care ar fi in stare sa moara pentru a-si pastra scaunul, vedem un grup de pdl-isti uniti in interese care sunt in stare sa-si vanda si familiile de dragul pastrarii puteri. In acest scop sfideaza logica, cultura si aduc in discutie termeni fara logica: lovitura de stat, schimbarea directiei Romaniei catre Rusia, intoarcerea la comunism etc etc. Pentru atingerea scopului lor nu tin cont de repercursiuni.

De partea cealalta avem un USL care nu a fost in stare sa faca un referendum normal. Ca sa nu se ofuscheze Bruxelles-ul probabil, guvernul accepta un prag electoral ilogic pentru referendum. Si de aici…teatrul balcanic. Cum s-a votat, cati mai suntem, de ce voteaza si mortii, nu ne putem lua de CC orice ar face, pe ce liste sunt romanii din strainatate, care par suspecti ca ar sta si in tara,ministrul de interne a aratat ca este barbat: a demisionat! Momentan aia buni sunt USL.

Presa este si ea impartita pe favoriti: speculeaza greselile celorlalti si nu le vad pe ale grupari preferate. Democratia costa! Costa atat cat zice FMI.

Presa manipuleaza si o face toata intr-o singura directie: trebuie facut asa…trebuie actionat asa…conform normelor europene, conform prevederilor europene, conform dispozitiilor europene. Asa ca, noi romanii trebuie sa facem cum trebuie = cum zic cei de afara!

Ceea ce ma face sa cred ca Serviciile lucreaza la turatie maxima in aceste momente! Aceasta debandada nu poate fi decat opera acestora.

Ce mai conteaza ca presedintele suspendat, imbracat ca la terasa, vorbeste din garaj si transmite mesaje.Ca Antonescu este optimist iar Ponta s-a vazut nevoit sa faca o schimbare de ministrii la nici trei luni de cand a venit la Victoria?

Or fi avut dosare? Or fi fost santajati? Ce mai conteaza? Pana la urma s-a inregistrat o prezenta foarte mare la referendum unde aproape 90% i-au zis PA lui Basescu.

Putem fi victime colaterale? Sigur ca da!