Laşul câştigător!


„Contează legea majorităţii, a celor responsabili care îşi asumă riscul votului. Nu cei neinteresaţi de soarta cetăţii contează, cu atât mai mult nu laşii care nu-şi asumă exprimarea opiniei în asemenea confruntare”.

Ion Iliescu

Oricarui om rational dupa planeta ii este greu sa inteleaga si sa accepte situatia in care se afla Romania dupa acest referendum. Este mult mai greu pentru romanii, care traiesc in aceasta tara, in care platesc taxe, impozite si asteapta solutii de la cei alesi democratic. Doar ca alesii nostrii nu au demnitate, ratiune si interes national.

La ce bun sa votam parlamentari, sa sprijine ministrii cand acestia au chemat FMI sa ne spuna ce si cum sa facem? La ce bun ca parlamentarii sustinuti de noi prin vot sa hotarasca in Parlament, daca 9 oameni numiti politic la CC au ultimul cuvant?

La ce bun sa lansam promisiuni daca UE stramba din nas, iar ai nostrii de frica, accepta orice tampenie venita de la Bruxelles? La ce bun sa avem parlamentari, primministru, presedinte cand la noi, ambasadorul SUA se comporta ca parte din executivul roman? Ce rost are sa cerem alor nostrii explicatii, cand Viktor Orban le cere romanilor sa stea acasa? Unde este neamestecul in treburile interne?

Manipularea mass-media functioneaza. Teama, frica de cei mari functioneaza! Nationalismul a disparut din Romania. Politicienii nostrii functioneaza doar in interes propriu folosind retorica cu vibratii nationaliste pentru a castiga cat mai mult capital.

Sfidarea si boicotul PDL + Traian Basescu la adresa romanilor era de asteptat. Acesti oameni, mercenari, sunt in stare sa promita si autonomia tinutului secuiesc doar ca ungurii sa stea acasa alaturi de acest presedinte care spunea ca merge la vot. Desigur ca nu s-a dus.

Cei care ati votat, alegatorilor, fraierilor nu ati fost decat victime colaterale, masa de manevra pe o tabla de calcul a lui Traian Basescu. Asa cum am mai scris pe acest blog, acum doi ani, Basescu nu va pleca de la Cotroceni  decat fortat. Fortat la propriu.

Principalii vinovati pentru acest referendum sunt cei din USL. Acceptarea legii stupide a referendumului, pentru cei care au hotararat de facto acest lucru ar trebui sa plateasca. Prin iesirea din politica. Nu te poti juca cu romanii, girand alaturi de Traian Basescu o lege a referendumului nedemocratica. Nu te poti comporta onorabil cu o grupare care nu cunoaste bunul simt! Cum poti organiza un referendum democaratic la care un partid democrat sa indemne populatia sa nu vina la vot?

Un om cu lipsa crasa de istorie, catalogheaza un referendum drept lovitura de stat! Un om care se comporta ca un animal, reuseste prin lipsa sa castige ca un las. Traim intr-o tara in care cel care ar trebui sa o conduca in loc sa fie intr-un ospiciu sta la Cotroceni.

Eu, personal, as prefera sa traiesc intr-o tara in care votul meu sa conteze. Si, in care, oamenii pentru care voteaza romanii sa fie cei care hotarasc destinele acestei tari. Bine sau rau. Altfel, traim cu iluzia ca traim intr-o tara. Pana atunci, suntem colonie.

„Când puterea iubirii va întrece iubirea pentru putere,

lumea va cunoaşte pacea”

Jimi Hendrix