Du-te Traiane…„Traiane, de data asta te duci singur la vot!”

Maria Basescu

Nu credeam ca in Romania sunt oameni care sunt dispusi sa-si depaseasca orice limite doar pentru a-l sustine pe Traian Basescu.

Cum nu pot pricepe de ce „intelectualii” declara pe diferite retele de socializare sau bloguri ca refuza sa mearga la referendum. Sa le spun ca-s prosti, sau ca au murit zeci de mii de romani ca ei sa aiba dreptul de a vota? Sau ca nu mai au vreun drept sa comenteze daca nu voteaza? Sau ca sunt egoisti?

Trist este ca aceasta idee se regaseste si printre unii dintre colegii mei universitari. Refuzul de a vota, de a scapa de parvenitii patentati de Traian Basescu ma face sa cred ca ori suntem un popor cu o pondere majora de inculti ori suntem unul de masochisti. A indemna populatia sa nu vina la vot tocmai ei care au fost alesi prin vot, denota porniri cu accente pronuntate catre dictatura.

Ce ne garanteaza noua ca pdl-istii, cu al lor reprezentant, daca ar mai ajunge sa detina puterea nu vor scoate o lege pentru alegeri gen cea a referendumului, unde daca nu se prezinta jumatate plus 1 dintre cei cu drept de vot, sa nu se valideze alegerile? Sa ramana tot asa? Sau sa ramana doar pdl-isti pe motiv ca ceilalti nu sunt „democrati”?

Ce proba mai buna de egoism, de lasitate, de lipsa de caracter putem gasi la Traian Basescu decat acest indemn la a nu veni la vot? Nu cred ca este unul in tara asta care sa creada ca daca 9 milioane de cetateni voteaza ca el sa plece va avea vreo greata sa se reintoarca la Cotroceni. Atat de penibil este personajul, care inca provoaca simpatii. Acest om de stanga-dreapta, de comunist-anticomunism, de democrat-antidemocrat, care foloseste cuvintele, faptele, contextele pentru binele propriu sigur va reusi sa mai prosteasca suficienti de multi romani.  Doar multi romani i-au votat fiica agramata.

Nu uitati ca in mandatul lui Traian Basescu, cel care acum peroreaza ca apara justitia, este cel care a spus cu subiect si predicat ca „degeaba judecatorii le-au dat dreptate bugetarilor” ca bani nu sunt pentru a le da drepturile. Este pentru prima data in istoria romanilor cand diferite categorii bugetare si-au castigat in instante drepturile salariale legale cu hotarari definitive iar statul lui T. Basescu nu a tinut cont de hotararile instantei. Si atunci cum e cu justitia?  Ati uitat presiunile la adresa  Monei Pivniceru?

Nu uitati ca duminica se voteaza pro sau contra Traian Basescu. Orice alta asociere este adusa eronat in discutie doar pentru a provoca confuzie. Daca v-a placut cu Traian Basescu votati sa ramaneti cu el. Daca v-ati simtit umilit, jignit, dezgustat de el si de catre regimul sau exprimati-va duminica votul.  Alegerile din noiembrie pot reprezenta un nou drum pentru Romania. Sper ca Traian Basescu sa mearga in alta parte.