Un nou episod politic


Loialitatea este acel lucru prin care faci ceea ce nu vrei in mod natural sa faci. In politica autohtona Loialitatea este la rang inalt. PDL-ul se reinventeaza prin alegeri libere cu un candidat pe loc. Transparenta totala. Discursuri penibile la adresa USL-ului, vinovat ca tara este in aceasta situatie din cauza lui Crin si Ponta si nu din cauza lor.

Traian Basescu incearca sa ajute si el cum poate. Se victimizeaza, arunca cu acuze, dupa care se ascunde sub o imagine neutra asa cum i-ar sta bine unui presedinte, etapeaza razbunare, vezi Adrian Nastase. Asa cum am mai scris, daca V. Ponta a plagiat (cred ca a plagiat) sa plece. Dar a-l acuza de plagiat pe primul ministru, tu care l-ai tinut pe cel mai slab ministru al educatiei in post apoi consilier personal fara studii recunoscute de statul roman arata razbunare. Noroc ca mai sunt oameni politici care nu au valente intelectuale si astfel de probleme.

Acest tip de ofensiva cred ca va prinde. O atenta analiza de discurs scoate in evidenta ca politicienii nostrii vorbesc mai bine in opozitie. Cum trec la guvernare imprima un discurs abulic. Cu toate ca Victor Ponta este premier de doua luni, sustinut de USL, masurile promise in Opozitie se lasa asteptate. Mai mult, discursul lui V. Ponta a ramas tot de opozitie.

Printre altele, promisiunea suspendarii presedintelui, atat de des adusa in discutie, dupa venirea la Putere a intrat intr-o faza de-a soarecele si pisica. Asteptam sa greseasca…de parca nu a gresit suficient. Si daca nu ar mai gresi?

Nu  cred ca actuala guvernare USL este una serioasa dintr-un motiv simplu si anume ca in loc sa se ocupe de chestiunile arzatoare ale statului si sa redreseze deciziile aberante luate de Traian Basescu prin PDL si guvern au intrat intr-un joc placut presedintelui de cine merge la Bruxelles, sau alte jocuri cu miza personala a politicienilor. Credeti ca romanilor le pasa cine merge la Bruxelles?

Intr-o tara in care UE suna cool, intr-o societate in care mecanismele UE sunt foarte putin cunoscute, intr-un stat in care votantii romani nu inteleg mecanismele UE-Romania, putin le pasa de ce se discuta acolo. Si atunci? Orgoliul personal al politicienilor care cred ca daca se duce Ponta e mai tare ca Basescu sau invers, arata imaturitate politica.

Lucrurile se misca incet, a venit vacanta, PDL s-a reinventat (ultima varianta, Vasile Blaga a fost numit de la Cotroceni sa fie si el Presedinte de Partid, un om la fel ca toti pdl-istii: da sa traiti! se face!) cu aceleasi fete obosite, Presedintele a decretat probabil ca o echipa sa caute vulnerabilitati despre principalii opozanti iar USL-istii inca nu au constientizat ca sunt la Putere.

In fond, ceea ce incearca PDL-ul sa arate, ca toti sunt la fel, la nivelul societatii prinde. Ceea ce incearca USL-ul sa arate, ca ei sunt diferiti, inca nu reusesc.