Noua Republică


In aceste zile fierbinti atat la propriu cat mai ales la nivel politic, mesajele dinspre creuzetul de la Cotroceni abunda in informatii: arestarea lui Adrian Nastase, „scrisoarea pierduta” intre Cotroceni, Victoriei si  Bruxelles (de parca ar fi un interes capital pentru societatea romaneasca). Printre acestea, aparitia intamplatoare a inca unui partid: Noua Republica. De parca, Republica actuala este de vina pentru guvernarea PDL si trebuie schimbata cu o alta – aceeasi Republica!

Care este logica aparitiei unui partid? In primul rand PDL-ul trebuie sters din memoria votantilor, liderii acestui partid trebuie trasi in spate iar mesajele Noii Republicii trebuie sa aiba un impact greu catre receptorii votantilor. Acest partid nou, diferit ca organizare de defunctul UNPR, atrage acelasi tip de oameni condusi de Mihai Razvan Ungureanu, omul care a preferat sa renunte la profesia sa si sa spere la o cariera in servicii.

Pentru cei care ati fost prinsi de manipularea mass-media in ceea ce-l priveste pe MRU trebuie sa stiti ca acesta a fost numit in majoritatea functiilor pe care le-a detinut si nu asa cum accede un politician, prin vot. Atata timp cat printre persoanele cunoscute ale Noii Republici sunt Mihai Neamtu, Monica Macovei si alti oameni cu un caracter si tupeu infect, sansele ca ei sa prinda la populatie sunt infime in raport cu banii investiti in acest partid.

Faptul ca Traian Basescu uzeaza de tot ce ii sta in putinta pentru a-l sicana pe Victor Ponta, iar acesta tace si incaseaza, arata ezitare, lipsa de maturitate si erodare politica. Nu ar strica sa invete de la colegul sau liberal ca cea mai buna aparare este atacul. In fond, Traian Basescu apune, iar primul ministru ar trebui sa creasca, doar ca exista riscul ca presedintele sa apuna cu Victoras cu tot.

In fond, toti romanii asteapta de la politicieni decizii ferme, demne, reactii pozitive si solutii cu caracter general in folosul majoritatii. Doar asa, cei veniti acum la putere vor putea face diferenta. Altfel, inca 2-3 luni si oamenii vor pune egal intre PDL si USL. Este ceea ce incearca Administratia Prezidentiala. Va reusi?