Bucurati-va de fotbal!


Guvernul Ponta s-a instalat. Primele masuri luate au fost demiterea prefectilor, aducerea banilor necheltuiti de catre primarii PDL si UDMR dar si mult asteptatele refaceri salariale. Numai ca aceste refaceri se fac …. este mult pana departe…in transe. S-a taiat deodata si se va da in multe transe. Pensionarii se pare ca vor primi in 16, multi dintre ei daca vor apuca sfarsitul  acestora, iar la bugetari o prima transa de 8%. Restul de la 1 decembrie. Promisiune!

Una dintre ideile care ma intristeaza  este aceea ca USL-ul a venit la putere cand a vrut Traian Basescu&comp. Pana acum, de cate ori s-a votat pentru legi antinationale si anticonstitutionale, Traian Basescu impreuna cu coalitia se mobilizau si reuseau sa-si duca planurile la indeplinire. Acum, in preajma alegerilor avem un USL castigator printr-o motiune de cenzura care va arata ca nu pune in aplicare promisiunile ce le faceau din Opozitie. In tot acest timp, de la „intelectualii” portocalii diluati in diferite culori pana la postacii de serviciu vor cauta sa gaseasca asemanarile dintre cele doua tabere.

Un alt semn de intrebare este acela al traseistilor politici care batatoresc caile pe axa doctrinelor ca un betiv cararile catre nicaieri. Motivele acestor pupincuristi nici ca mai conteaza. UNPR-ul, la comanda? sau din obligatie nationala si morala s-a oferit sa ajute PSD. Minoritatile s-au scuturat de interesele proprii si au venit si ele langa guvernul binecuvantat. La fel si cativa PDL-isti care nu au mai suportat sa traiasca in binele propriu s-au sacrificat pentru binele national si au inscaunat la randul lor guvernul Ponta.

Pe scurt, alt guvern aceleasi probleme. Acum avem garantia ca problemele tind catre infinit, mult mai mult decat poate rezista un om, o viata, o speranta. Viata ramane aceeasi, posturile de stiri schimba rolurile. Ponta cauta  sa arate o imagine cat mai buna a ministrilor sai. Intre timp, PDL vine cu un document cum ca ministrul educatiei a plagiat. A trecut aproape o zi iar acesta inca nu a dezmintit. Acordurile cu FMI prospera, euro creste, carburantii la fel iar speranta reducerii TVA nu este pe placul FMI.

Noroc ca suntem optimisti si cu memorie scurta.  Bucurati-va de fotbal!