Rocada politica. Intamplatoare?


Guvernul Ponta e de bine. Toate-s bune si binevenite. Nu mai conteaza criticile la adresa PDL ca accepta ideile FMI, ca privatizeaza clientelar. Mai mult, parca toti romanii trebuie sa acceptam ca nu sunt bani si sa ne multumim cu 8% dupa ce au promis ca ei cand vor reveni la guvernare, primul lucru care-l vor face va fi reintregirea salariilor.

Cred ca V. Ponta a inceput cu stangul. La presiunea fasaita a presei  a renuntat la doua nominalizari in guvernul sau. In principiu daca-ti faci o echipa ii ramai loial si incerci sa o coordonezi ca un adevarat conducator si nu sa renunti la ei doar de dragul imaginii. Ori nu ii anunti inainte de a fi verificati.

Asa cum am mai spus, Andrei Marga nu s-a dezmintit si a gafat inca din start. Premierul economic pare omul providential al Romaniei, economistul numarul 1 al tarii Florin Georgescu este „garantia” ca  fara el V. Ponta nu are nicio sansa. Asa ca, acad. Mugur Isarescu s-a indurat pentru binele statului, care oricum o duce bine datorita priceperii sale, sa-l desemneze pe primul viceguvernator sa vegheze la economiile tarii. Asa ca, in logica mass-media nu prea conteaza restul de ministrii atata timp cat Florin Georgescu este in guvern.

Oricum ar fi, o trasatura caracteristica a poporului roman este nerabdarea. Nu a cazut bine PDL ca toti exulta. Nu ca nu ar fi un fapt asteptat de mult dar inca nu stim cum vor guverna cei veniti. O alta caracteristica este  bucuria scaparii de cei care s-au aflat la putere ca si cum nu ei i-au adus la guvernare.

Fiecarei actiuni politice i se construieste o logica explicativa. Ca si in cazul cu carul inaintea boilor asa si numirea ministrilor si apoi de ce? Indiferent de guvern e bine sa nu avem sperante ca sa nu traim deziluzii. Ce ar mai fi sa fim surprinsi placut? In Romania? 🙂