Guvernul Ponta


Ministerul Apărării – CORNELIU DOBRIŢOIU/Ministerul de Interne- IOAN RUS/Ministerul Finanţelor – FLORIN GEORGESCU, VICEPRIM MINISTRU/Ministerul Economiei- DANIEL CHIŢOIU/Ministerul Afacerilor Externe – ANDREI MARGA/Ministerul Afacerilor Europene – LEONARD ORBAN/Ministerul Transporturilor- OVIDIU SILAGHI/Ministerul Mediului- ROVANA PLUMB/Ministerul Dezvoltării şi turismului – EDUARD HELLVIG/Ministerul Culturii- MIRCEA DIACONU/Ministerul Justiţiei – TITUS CORLĂŢEAN/Ministerul Comunicaţiilor – DAN NICA/Ministerul Muncii – MARIANA CÂMPEANU/Ministerul Educaţiei -CORINA DUMITRESCU/Ministerul Sănătăţii – VASILE CEPOI/Ministerul Agriculturii – DANIEL CONSTANTIN/Ministerul Administraţiei- VICTOR PAUL DOBRE/Ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul – MIRCEA DUŞA/Ministrul delegat pentru Dialogul Social din Ministerul Muncii – LIVIU POP/Ministrul delegat pentru mediul de afaceri din Ministerul Economiei: LUCIAN ISAR/Ministru pentru strategii Guvernamnetale – Victor Alistar.

Persoanele de mai sus au fost alese sa faca parte din unul dintre cele mai asteptate guverne din istoria tarii. Asa cum am mai spus in unele dintre posturile trecute consider ca pentru noul guvern ar fi fost mai indicat sa nu apara fosti ministrii. Nici nu s-a intiparit in mintea oamenilor noii ministrii ca V.Ponta a si renuntat la V. Alistar, in urma unei presiuni fasaite din partea presei. Conceput pentru o perioada determinata in acest guvern  au fost pusi „inaintasii” celor care asteapta luna noiembrie pentru  a se reinstala confortabil la comanda. Exista o similitudine cu cei proaspat demisi. Prietenii stiu de ce!

Exista multi oameni cu semne de intrebare, dar a cere corectitudine in politica nu cadreaza cu spatiul balcanic de care suntem legati. Incomparabil cu guvernele PDL, lista propusa de Ponta ridica 3 semne de intrebare asupra lui Vasile Cepoi, Andrei Marga si Titus Corlatean. Nu atat a oamenilor in sine cat a ministerelor pe care le vor ocupa. Nu credeam ca un om care se respecta, Andrei Marga cunoscut ca un om cu o activitate indelunga in Educatie vrea sa fie ministru de externe. Un minister foarte important ocupat de un novice. Cum sa te impui in fata echipei de acolo, cand ea stie ca esti doar bine intentionat?

Titus Corlatean se va descurca bine in acest minister in comparatie cu predecesorul sau doar ca nu era anuntat acolo. Vasile Cepoi, PDL si Raed Arafat o ecuatie alambicata. USL suna o afacere facuta mai bine. Ceva in genul sa avem grija cat de cat si de oameni. Sper ca nu multe dintre tarele PDL sa nu se mentina si in urmatoarele guverne. Una dintre ele, Leonard Orban atarna inca.

Cum memoria politicienilor este resetata functie de interese tin sa aduc aminte ca tradatorii PSD se vor intoarce alaturi de vechii lor prieteni in folosul national si nu pentru interes.

UNPR_va_vota_noul_Guvern._Ponta_si_Oprea_au_semnat_un_protocol_

Alaturi de sperantele in crestere ale romanilor, cresc toate: pretul carburantillor, euro, dolarul, temperatura. Cat mai sus!