-2+2


A gandi ca politicienii au suflet, ca pe fond emotiv pot sa-si exprime o intentie sau un punct de vedere este mai mult decat pueril. Asa cum stim totul in politica se negociaza iar functie de avantaje vin si voturile. Altfel motiunile trecute, ar fi trebuit aprobate toate. Care sa fie motivele logice ale politicienilor de a sustine un guvern care a taiat salariile bugetarilor cu 25% si cresterea TVA-ului? In afara faptului ca au fost rasplatiti pecuniar.

Motiunea de azi a trecut pe fondul apropierii alegerilor. Daca alegerile nu ar fi avut loc in lunile urmatoare cu siguranta traseistii, care pana acum au profitat de majoritatea legilor anticetatenesti, nu ajungeau la saturatie, cum a ajuns Catalin Croitoru, Mircia Giurgiu si altii de teapa lui in preajma alegerilor viitoare. Riscul facut de oameni ca el si ca toti cei care au trecut la USL este foarte mic iar speranta ca vor ramane demnitari si din 2012 creste progresiv.

Lait motivul celor care alearga dupa interesul personal starneste zambete amare. De exemplu liderul de sindicat al profesorilor, Catalin Croitoru a intrat in politica si pentru ca profesorii sa o duca mai bine. Ce a facut pentru ei, este cunoscut. Azi, el vorbeste de CONSTIINTA (bine va face dragilor alegatori care ati pus stampila pe el) …”nu mai poate sa-i priveasca in ochi pe parinti, familie etc” asa ca trece la PSD, care PSD a devenit un fel de femeie de moravuri usoare.

lacrimi_52616100

Episodul Elena Udrea – Sorina Placinta, a devenit unul normal datorita guvernarii PDL. Amenintarile cu zambetul pe buze, lacrimile meritate in opinia mea, regretele care nu mai au niciun rost au aratat inca o data fata acestei grupari. Elena Udrea  incerca sa o incurajeze ca intr-un sport ca se poate, ca se poate, dar sa aiba grija. Cei care citesc pe buze, poate vor descifra dialogul dintre cele doua femei…ca nu le pot numi doamne.

In aceeasi nota, deloc surprinzator a fost si Emil Boc, vorbind despre principii cu referire la epicentru de moralitate. Printre altele el crede ca PDL-ul este singurul pol de dreapta din Romania, iar toti cei de dreapta trebuie sa fie alaturi de acest partid. Mai mult, romanii ar trebui sa le fie recunoscatori ca ei, PDL, sau el, Emil Boc, a pastrat echilibrul si a scos tara la liman. Ar fi cazul ca unul dintre psihiatrii tarii sa se sacrifice si sa-l aiba in paza. Altfel, pacat de apropiatii sai. Etichetarea la adresa lui C. Croitoru cum ca „interesul poarta fesul”, adevarata pe fond, dar venita de la Emil Boc ii face un avantaj.

A cazut MRU, urmeaza consultarile. Intr-un fel Traian Basescu ar trebui sa-l numeasca pe Victor Ponta premier. Care in opinia mea ar face o greseala daca ar accepta. Numai ca i-ar fi greu sa refuze. Indeferent de ce va propune presedintele Basescu nu va conta foarte mult pentru cetateni. Cred eu, ca traseistii au intinat unitatea USL si au inceput cu stangul.

Castigul zilei de azi este trecerea PDL-ului in Opozitie, alaturi de partidul tradatorilor, UNPR. Ce va urma, vom vedea. Probabil mai rau ca Traian Basescu si acolitii sai sa detina fraiele puterii nu va mai fi.