Rascruce de optiuni


In ultima perioada incerc sa stau cat mai departe de ceea ce se mai intampla printre politicienii nostrii. Scarbit, ca orice om care nu are partipriuri politice incerc sa nu observ balciul dambovitean.

La ora la care scriu aceste randuri, Crin Antonescu si Victor Ponta spun ca traseistii care vin la USL sunt „curatei”. Ceilalti nu. Termenul de a stabili curatenia politicienilor de la Putere este ora 15:00 maine. Daca pana atunci nu pleaca din PDL raman curat murdari cum s-ar zice, daca vin la ei sunt aproape spalati catre fara pete.

Ceea ce lasa in urma PDL-ul si cei din coalitie este ceea ce poate fi mai rau intr-o societate. Dincolo de ratiune, optiuni, ideologie cei care conduc azi Romania au multe lipsuri printre care omenia, bunul simt si multe caracteristici izvorate de pe la alte specii. Ceea ce a dus la o generalizare.

In an electoral reincep excursiile cu votanti, in tara dar si in afara ei, cadouri, garantii de viitor toate doar sa fie revotati. Trist este ca nu numai cei din Coalitie recurg la aceste gesturi dar si cei din Opozitie. Ceea ce ne arata ca se uniformizeaza spectrul politic.

Divergentele din USL, Uniune inca in Opozitie pe impartirea functiilor, pe foame de putere, pe compromisuri stupide doar de dragul simtirii senzatiei de „la Putere” arata practic caracterul acestor lideri din Opozitie.

Ei stiu ca oamenii lor plimba electori, stiu ca banii de campanie se duc catre cadouri stiu ca fac ca si cei de la PDL. Romanii in marea lor majoritate stiu si ei cand primesc ce primesc, de ce si pentru ce. Cu toate astea se lasa sau sunt prostiti. Lispa de orgoliu, de reactie ne-a adus aici. As vrea sa cred ca vine o schimbare. Ca nu schimbam schimbarea!

Cu cine? Cu cei din USL care pana acum 2 luni condamnau traseismul iar acum primesc PDL-isti pe capete! A te certa atatia ani cu cei de la Putere, a critica zilnic si condamna  Puterea apoi in preajma alegerilor ii primesc la ei in Partid. Din pacate, educatia din ce in ce mai precara de care duc lipsa atat politicienii cat si societatea au adus acest stat intr-o situatie foarte grava. A fi in 2012 si a nu avea o alternativa credibila arata ca un om fara alternative la scara micro.

Tot ce am sperat in perioada 2008-2012, ca o sa apara o miscare, un grup, un partid care sa adune nemultumirile oamenilor si sa vina la Putere pe acest fond ca o alternativa credibila de a fi in slujba cetatenilor a ramas la gradul de speranta. Ce sa faca cei 3 in 1 ca alternativa la 1 peste toti?