Teatru ieftin


Premierul Ungureanu a ieşit supărat din şedinţa coaliţiei şi a cerut miniştrilor Justiţiei şi Finanţelor, aflaţi la discuţii, să părăsească şi ei sala împreună cu el, deoarece liderii partidelor de la putere au spus că vor veni la vot în Parlament doar dacă Guvernul decide anumite alocări bugetare.

Cu alte cuvinte, ilustrul premier nu accepta presiuni politice, este imaculat si pus pe treaba in interes national. Jocul de imagine dus cat de cat inteligent pare sa prinda la o anumita parte a populatiei.

Cei care il pregatesc pentru inca un mandat de premier sau de presedinte nu o fac degeaba. In politica primul lucru la care se gandesc cei de azi sunt interesele proprii. Faptul ca a „trantit usa” ca nu cedeaza sunt lucruri amuzante. A intra intr-un guvern impus arata adevarata fata a premierului. Restul sunt detalii…

Cand imaginea prietenului sau, MRU „se construieste”, acelasi lucru, coincidenta, il face si Victor Ponta. Scartaind la imagine Ponta poate emana sperante efemere (o poza langa Tony Blair, platit si nu numai sa vina in Romania).

pontablair