Gala româno-turcă


Evenimentul, organizat de Lumina Institutii de Invatamant va avea loc marti, 27 martie 2012 dupa urmatorul program: la ora 18:00 va incepe expozitia cu muzica traditionala, obiecte realizate manual, piese de port popular si mancaruri traditionale, si la ora 20:00 va incepe spectacolul Gala Culturala Romano-Turca, in incinta Salii Palatului Bucuresti.

Turkish_Olimpiad2

Manifestarea isi propune sa aduca pe aceeasi scena talente din cele doua tari vecine si prietene, Romania si Turcia, talente ce se vor exprima prin: dansuri, cantece, poezie si interpretari la instrumente specifice culturilor romanesti si turcesti.

GALA  CULTURALA ROMANO-TURCA incearca sa  contribuie la dezvoltarea prieteniei celor doua tari. Comunitatea turca din Romania este o minoritate recunoscuta oficial, iar colaborarea dintre cele doua etnii se bazeaza pe respectul fata de culturi diferite, toleranta fata de diversitate si colaborarea pe diverse planuri: cultural, stiintific, de afaceri si educational.

Programul GALEI cuprinde: cantece populare romanesti si turcesti, momente inedite de stand-up show, interpretari ale unor melodii romanesti si turcesti apartinand unor artisti celebri ai celor doua tari, momente poetice si nu in ultimul rand dansuri populare celebre.

Pretul biletelor pentru spectacolul GALA CULTURALA ROMANO – TURCA, de marti 27 martie, din incinta Salii Palatului, este 25  lei.

Mai multe informatii despre programul evenimentului se gasesc pe: http://galaculturala.lumina.ro

Evenimentul este organizat de LUMINA INSTITUTII DE INVATAMANT cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Ministerului Culturii si Patrimoniului National.

LUMINA INSTITUTII DE INVATAMANT si-a inceput activitatea in 1993 iar in urmatorul an 1994 a fost deschisa prima scoala in Constanta. Grupul de institutii de invatamant particular reunite sub denumirea LUMINA INSTITUTII DE INVATAMANT asigura instruirea copiilor incepand cu gradinita si pana la nivel de universitate, in cadrul cursurilor de zi cuprinzand toate ciclurile de invatamant preuniversitar: prescolar, primar, gimnazial si liceal si universitar. Instituţiile LUMINA au ca obiective didactice educarea copiilor pe baza curriculum-ului romanesc si britanic. In scolile LUMINA invata un numar de aproximativ 2500 de elevi din 46 de tari sub indrumarea a 300 de cadre didactice din 12 tari.
Din cadrul grupului LUMINA Instituţii de Învăţământ fac parte: Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (www.ichb.ro), Liceul Internaţional de Informatică – Constanţa (www.ichc.ro), International School of Bucharest (www.isb.ro), Universitatea “Lumina”, Şcoala Spectrum Bucureşti (www.scoalaspectrum.ro), Şcoala Spectrum Constanţa, (www.scoalaspectrum.ro), Şcoala Spectrum Ploieşti, Şcoala Spectrum Iaşi, Şcoala Spectrum Cluj, Şcoala Spectrum Timişoara.
Şcolile din cadrul Lumina Instituţii de Învăţământ oferă servicii de educaţie pentru orice grupă de varsta de la 3 la 18 ani, în cadrul cursurilor de zi.
Şcolile Lumina cuprind toate ciclurile de învăţământ preuniversitar: preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.
Copiii învaţă potrivit curriculum-ului românesc, în cadrul Liceelor Internaţionale de Informatică din Bucureşti şi Constanţa, dar şi în Şcolile Spectrum din Bucuresti,  Constanţa, Ploieşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi după curriculum-ul britanic la Şcoala Internaţională Bucureşti (The International School of Bucharest).
Liceele Internaţionale de Informatică din Bucureşti şi Constanţa au predare în limba engleza la materiile: informatică, matematică, fizică, biologie, chimie şi engleză.
The International School of Bucharest oferă predare integrală în limba engleză cu profesori vorbitori nativi ai acestei limbi.