Caracterul nu tine loc de inteligenta!


Nici nu a inceput bine mandatul si M.R.U sfideaza logica: „Nu voi ezita să remaniez pe orice ministru care nu se ridică la înălţimea aşteptărilor publice şi ale mele”. Toti stim ca Ungureanu a fost chemat si instiintat/pus  sa fie prim ministru intr-un cabinet format fara implicarea sa. Altfel cum se poate inconjura un premier de oameni fara realizari concrete in  activitatea lor. Atuurile au ajuns sa fie tineretea si studiile.

Tineretea poate fi un atu numai alaturi de experienta. Ce poate face un tanar fara experienta? Cum poate cineva intelege cum functioneaza un minister intr-un timp asa de scurt? In fapt, acelasi grup, aceleasi idei, fete diferite!

Lider ratat

Cum numai in Romania se poate intampla, surprizele apar de unde nu te astepti. Ponta asa cum am mai zis-o nu este un lider carismatic, spontan, intuitiv. Asa ca discursul sau a fost in spiritul propriu. Insa, impactul discursului sau de azi il v-a urmari in toata cariera politica si ii va atarna ca o piatra de moara. Oricat ar incerca cei din presa sa-l spele, sa-i caute scuze, sa-i mentina imaginea de lider tanar, de om ambitios, apt politic nu vor reusi. Imaginea de „micul Titulescu” oricum deplasata de azi a devenit penibila.

Mai mult, de azi, prin acest discurs asupra USL planeaza suspiciuni! PSD merge catre PDL? S-a inteles Ponta cu Ungureanu? Se gandesc sa se debaraseze de PNL? A reusit Traian Basescu sa sparga USL-ul? Ce va face Crin Antonescu, luat pe neasteptate? Cum vor reactiona parlamentari uniunii?

Astazi V. Ponta a facut primul pas. Arata imaturitate si mai mult ca joaca la doua capete. Posibil se gandeste ca ori cu aia ori cu astia. Din pacate pentru romani, politicienii in mare majoritate nu au inteles nimic din ce striga cei din Piete! O sansa mare are de astazi PNL-ul. Daca se desparte de PSD, PNL poate deveni adevarata Opozitie ceea ce ar fi normal. Cu cat ezita mai mult, cu atat PNL-ul se indeparteaza de o oportunitate rara aparuta pe spectrul politic.

Ipotezele aparute cum ca Victor Ponta este omul Serviciilor construite pe baza nasirii de catre seful SRI a copilului sau si a prieteniei cu M.R.U nu sunt de inlaturat. Constat inca o data ca Traian Basescu iese in castig. Discursul lui Ponta a fost ca o gura de oxigen pentru Traian Basescu si oamenii sai in timp ce Opozitia in forma ei actuala a pierdut din nou. Singurele sperante ale romanilor se leaga de cei din Piete.

Din pacate!