Ruptura!


Ieri m-am inselat in cazul lui Emil Boc. Credeam ca Traian Basescu nu o sa renunte la „robotelul” sau. Constat insa ca doar partial am gresit. Dupa cum scriam zilele trecute ca Traian Basescu a vorbit vorbe si s-a incalzit cu o schimbare  de-a schimbarea cu Cristian Diaconescu iar acum s-a gandit sa schimbe un guvern cu un altul tot din aceeasi fibra ideologica.

Sfidarea liderilor care arunca in fata declaratii de genul: guvern de sacrificiu; guvern competent; guvernul si-a facut menirea; guvern curajos, arata paralelismul dintre ei si restul. In obtuzitatea sa, Traian Basescu s-a gandit ca daca-l schimba pe Boc cu Ungureanu are numai de castigat. Potoleste strada, protestele, ii linisteste pe cei de la Bruxelles si sta la adapostul Serviciilor. Ca nu este asa, nascocesc cei de la SIE un plan sa iasa bine! Mai mult, i-a linistit pe cei din coalitie ca in fond schimba schimbarea….ca sa le revina tot lor executivul.

Nimic de protestatari, nimic de bine in mesajul factorilor de decizie astazi. Istoricul Mihai Razvan Ungureanu a inceput-o gresit din prima: voi continua reformele incepute de guvernul Boc! Acest joc de-a consultarile cu Opozitia si aceste mutari arata ca Ei s-au rupt de societate, de poporul alta data drag presedintelui.

In ce-l priveste pe Mihai Razvan Ungureanu, nu cred in seriozitatea sa. In calitate de masterand la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Istorie l-am avut profesor in anul II, 2006-2007. Domnia sa nu a venit o singura data la un curs! In schimb a avut tupeul sa ceara printr-un coleg de catedra referatele noastre, chipurile sa le citeasca. Desigur toti i-am dat „niste  referate” pe care cel rugat probabil le-a aruncat la cos iar toata grupa s-a ales cu 10.

Ca istoric, ar fi trebuit sa-l aiba exemplu pe Iorga, care si cand era Presedintele Consiliului de Ministrii, nu lipsea de la Catedra! Cred din aceasta cauza ca dl Mihai Razvan Ungureanu, prin lipsa de respect aratata noua, studentilor de atunci, dar si Facultatii de Istorie ramane o pata neagra si o imagine deplorabila in istoria Facultatii de Istorie. Sa nu mai zic, cum a ajuns profesor aici…

Altfel, guvernul lui Traian Basescu contine doua ministere, externele si apararea ocupate de un partid facut de la Cotroceni. UDMR-ul isi pastreaza la randul sau privilegiile si desigur purtatorul de cuvand pdl-ist Traian Basescu hotaraste in numele lor cine sa intre si cine nu. Toti oportunisti! Reprezentantii minoritatilor nu renunta la privilegii si totul  duce catre o si mai mare ruptura. Iar sansa reconcilierii utopice s-a dus.