Consultari politice


Scriu aceste randuri inaintea consultarilor de la Cotroceni. Nu as mai scrie despre ingratul  presedinte dar observ  in presa ca toti lanseaza tot felul de scenarii ca pleaca Boc.

Traian Basescu nu are niciun motiv sa-l schimbe pe Boc. Obedienta 100% a premierului este punctul sau forte. S-ar gandi sa-l schimbe pe Emil Boc doar atunci cand s-ar gandi sa plece el. Ceea ce trebuie sa recunoastem depaseste gandirea presedintelui.  Rar se gaseste (cred) un om care sa nu aiba opinii, idei, ambitii, orgolii, etc. asa cum este Emil Boc. Cred ca si Gh. Tatarascu ar fi gelos pe Emil Boc.

In fapt, ca intr-o turma cei din PDL disipati in diferite institutii sub diferite coloraturi nu renunta unul la altul decat in cazul cand nu exista o alta varianta si cred in ultimul caz, ca daca renunta la x (Boc) y (Basescu) s-ar scapa. Aberant. Inutil.

Cum am mai zis, cred ca principala problema a lui Traian Basescu in viitorul apropiat nu este Romania, PDL, guvernul, etc ci cum sa faca sa ramana presedinte cel putin pana  in 2014. Asa ca poate incerca variante cu liderii opozitiei care sper sa nu cada in capcane visatoare.

Ceea ce au primit mandat sa declare prin presa Roberta Anastase si Elena Udrea femei de altfel alese dupa un IQ corespunzator ca se are in vedere o remaniere, o schimbare, etc nu fac decat sa provoace discutii. Cei din PDL, Guvern, Presedintie stiu ca doar impreuna pot reprezenta ceva. Daca unitatea imorala, jalnica PDL-ista are de suferit, treptat se pierde.

Faptul ca Traian Basescu nu le-a zis celor din Piete nimic, faptul ca vorbeste doar  vorbe in timp ce lumea asteapta sa plece, faptul ca glumeste in stilul taranesc propriu: demisia clasei politice! arata ca putin ii pasa de Romania.

In fapt, toti din PDL si cei care reprezinta arcul guvernamental acum, ar trebui sa plece. Toti cei care au fost de acord cu masurile aberante luate impotriva propriilor cetateni ar trebui trasi pe linie moarta de catre alegatori. Mai mult, trimisi unde le este locul.

Cum poate un stat ca Romania ajunge pe linia de plutire cu niste reprezentanti care nu  stiu ce sa faca din functiile date politic?

Ceea ce  vor in aceste zile  toti romanii (in afara de cei pdl-isti), alegeri anticipate este un lucru legitim si normal. In data de 4 septembrie 1940 Iuliu Maniu a mers la regele Carol al II-lea si i-a cerut demisia. Acesta a acceptat. Si-a transferat prerogativele regale catre Mihai I si a plecat.   De buna voie, Traian Basescu nu pleaca!

PS: Problema nu este daca pleaca sau nu Emil Boc. Ci Traian Basescu!

PS1: Boc a plecat! Urmeaza Basescu??