Sfaturi americane


„Avem ţări în întreaga Europă şi în întreaga lume care se găsec în faţa unor reacţii populare provocate de unele măsuri de austeritate pe care guvernele au fost determinate să le ia în faţa crizei financiare. Am dori să spunem României şi românilor acelaşi lucru pe care l-am spus şi altor popoare din lume, inclusiv Greciei şi grecilor la momentul oportun: sprijinim dreptul oamenilor din întreaga lume să protesteze, să-şi exprime opiniile în mod paşnic, dar facem apel atât la protestatari, cât şi la autorităţi să se abţină de la orice fel de violenţe”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei SUA, Victoria Nuland.

Chiar nu deranjeaza pe nimeni ce spune aceasta doamna? Care vorbeste ca si cum suntem proprietatea ei: „avem ţări în întreaga Europă şi în întreaga lume”. Va inchipuiti ca purtatorul nostru de cuvant din cadrul MAE (daca avem) in cazul in care in SUA ar avea o situatie asemanatoare sa le transmita ceva asemanator?

„Sprijinim dreptul oamenilor din întreaga lume să protesteze, să-şi exprime opiniile în mod paşnic….” zice acest reprezentant SUA dar continuarea nu o mai spune….atata timp cat convine intereselor noastre.

Atata timp cat avem regimul Basescu nu ma astept ca MAE sa reactioneze. Dar asa cum nu ma asteptam sa apara reactii importante si cereri logice in toata tara sper ca reprezentantii nostrii viitori sa aiba reactie.

In aceasta perioada cand protestele sunt constante, un personaj care poate strange si coordona multimile dupa bunul plac, Marian Vanghelie traieste o poveste frumoasa de dragoste. Oportunist din fire, prin firea-i activa arata prin lipsa ca nu joaca in aceeasi barca cu USL. Cum in Romania oamenii nu joaca  decat la doua capete rezulta ca  deocamdata face joc de glezne.