"Să gândești este dificil.
De aceea majoritatea oamenilor judecă."
Carl Jung

IONUT COJOCARU

2012 / 17 ianuarie

Pleacă-vine!

Carnet de istoric

Cei care au interesul de a mentine regimul Basescu lucreaza intens. In graba, apar greseli! Ce propun ei opiniei publice? Incearca sa stinga scanteia care a dus la aparitia protestelor cu readucerea lui Raed Arafat in postul pe care-l ocupase. Desigur ca Traian Basescu si capii serviciilor care-l sfatuiesc stiu ca nu Arafat este miza acestor proteste. Dar incercarea…

In fapt oamenii polemizeaza in jurul a doua idei: 1. puterea si cei din angrenajul ei ( care evident nu au motive de schimbare si vor sa conserve ceea ce au dobandit) si 2. societatea care are toate motivele si drepturile sa schimbe ceea ce se numeste regimul Basescu. Fiecare dintre aceste doua categorii lupta cu armele proprii.

Cei din prima categorie se bazeaza pe fortele de represiune (Jandarmerie, Politie, SRI, SIE, SPIR etc) si evident in numele democratiei se vad nevoiti sa forteze aplicarea legii prin metode specifice: manipulare media, propaganda prin mutarea atentiei de la eveniment prin stiri cu impact major in subconstientul oamenilor, inducerea sentimentului de frica, forta, amenintari asupra transportatorilor.

Cei din a II-a categorie, mai numerosi si zgomotosi prin proteste. Democratic ei sunt cei au contribuit la consolidarea regimului Basescu in mare parte insa si razgandirea face parte din procesul gandirii.

In fapt se lupta smecherii cu fraieritii!  De regula, fraieritii dupa ani de umilinta se desteapta iar smecherii se evapora. Cum ziceam si in posturile trecute, procesul ireversibil s-a declansat.

 • Salut,Ionut!
  Nu mai merge cu jmecheria in Romania! Ne-am saturat! Probabil actualii lideri de la guvern si impreuna cu presedintele Basescu au luat de fraieri pe cetatenii obisnuiti ai acestei tari ca ii pot conduce ca pe niste oi,ca pe o masa de manevra care sa o conduca dupa bunul plac,fara ca cineva sa iasa din acest cerc inchis si sa protesteze deschis impotriva lor.
  Iata ca romanasul nostru obisnuit a acumulat in fiecare an ce a trecut pana acum din ce in ce mai multa suparare si frustrare,pana ce a erupt ca un vulcan,dupa multi ani de inactivitate. Mai exact dupa asa zisa revolutie din 1989 (confiscata de vechii comunisti-Ion Iliescu si ai lui,pusi tot de Moscova la conducere in acele vremuri,a mai fost 13-15 iunie 1990-cand unii studenti cu mintea mai deschisa si au data seama ca Iliescu si ai lui le confiscase adevarata libertate. Apoi o lunga apatie(1990-2012),un somn adanc plin cu somnifere date de fiecare politician catre poporul roman ca sa adoarma mai bine si sa fie fara reactie (Mineriada din 1999 a lui Cozma nu o pun la socoteala, pt ca aceea a fost o adevarata masa de manevra politica,ceva din bucataria interna cum ar veni…)
  Interventia in direct la o emisiune tv a presedintelui actual,Traian si Decebal Basescu absolut inoportuna adresandu-se sefului SMURD,Raed Arafat cu o ghicitoare-„Ghici ghicitoarea mea,cine va pleca?” direct si franc, pe un ton DICTATORIAL, se pare ca mesajul sau a fost perceput de alegatorii lui si nu numai ca ceva desprins din regimul comunist dinainte de 89′;a fost ca un declic,o scanteie care a scos din somnolenta aceasta tara. Lumea a iesit,astfel, in strada sa spuna ce nu le convine in mod deschis la acest guvern si mai ales la al lor presedinte „jucator”,ca ne indreptam intr-o directie gresita (mai ales in mentalitate).
  Sper sa fie ca o palma data oricarui politician care se crede infailibil si cu limbaj de lemn ca e timpul sa lase locul celor tineri si nealterati de gandirea inchisa securista-comunista.GATA! Enough!
  P.S: Cred ca „incidentele” cu ultrasii din fotbal au fost „regizate”,fiind o masa de manevra aranjata cu Ministerul de Interne ca sa discrediteze adevarata miscare sociala,libera si nepangarita politic.

  Dan,Pitesti.

  Răspunde
 • Ionut! Cand naiba mai face Boc poc ? 🙂

  Răspunde

LEAVE YOUR COMMENT