Pleacă-vine!


Cei care au interesul de a mentine regimul Basescu lucreaza intens. In graba, apar greseli! Ce propun ei opiniei publice? Incearca sa stinga scanteia care a dus la aparitia protestelor cu readucerea lui Raed Arafat in postul pe care-l ocupase. Desigur ca Traian Basescu si capii serviciilor care-l sfatuiesc stiu ca nu Arafat este miza acestor proteste. Dar incercarea…

In fapt oamenii polemizeaza in jurul a doua idei: 1. puterea si cei din angrenajul ei ( care evident nu au motive de schimbare si vor sa conserve ceea ce au dobandit) si 2. societatea care are toate motivele si drepturile sa schimbe ceea ce se numeste regimul Basescu. Fiecare dintre aceste doua categorii lupta cu armele proprii.

Cei din prima categorie se bazeaza pe fortele de represiune (Jandarmerie, Politie, SRI, SIE, SPIR etc) si evident in numele democratiei se vad nevoiti sa forteze aplicarea legii prin metode specifice: manipulare media, propaganda prin mutarea atentiei de la eveniment prin stiri cu impact major in subconstientul oamenilor, inducerea sentimentului de frica, forta, amenintari asupra transportatorilor.

Cei din a II-a categorie, mai numerosi si zgomotosi prin proteste. Democratic ei sunt cei au contribuit la consolidarea regimului Basescu in mare parte insa si razgandirea face parte din procesul gandirii.

In fapt se lupta smecherii cu fraieritii!  De regula, fraieritii dupa ani de umilinta se desteapta iar smecherii se evapora. Cum ziceam si in posturile trecute, procesul ireversibil s-a declansat.