Degeaba!


Pentru Romania anul 2011 a existat degeaba. Degeaba in sensul ca nu am progresat, nu am depasit ceva (pozitiv), nici macar nu ne-am mentinut. Ma refer desigur la viata politica, economica si repercursiunile acestia asupra societatii. Fata de unele evenimentele ale anului in curs, mi-am spus parerea aici.

Minusurile esentiale sunt intarirea si consolidarea regimului Basescu, taierea salariilor, inghetarea acestora si a pensiilor, inchiderea de scoli si spitale, cresterea preturilor, imprumuturi externe si cel mai grav amanarea alegerilor si comasarea lor in noiembrie. Ceea ce nici dictatorii nu fac…

A vorbi despre democratie azi starneste cel putin un zambet, un semn de intrebare. Nesimtirea este atat de mare ca in preajma sarbatorilor au aparut bannere cu „Sarbatori Fericite”, urari PDL-iste. Marsavia este functionala si aici, pe unele dintre ele este scoasa sigla PDL.

Ca deciziile politice ne afecteaza pe toti in afara grupului celor care le iau este de asemenea un fapt demn de un regim totalitar. Un alt lucru important este ca nu avem clasa politica. Nici la Putere nici in Opozitie!

Ce ne facem cu sintagma „in folosul cetateanului”? Daca ne uitam la USL (formatiune ce sfideaza ideologia) vedem ca  s-a cristalizat la conducerea partidelor lor niste domni lejeri, cu un discurs coerent dar caduc, fara actiune, fara nerv, fara personalitate. A mai sta in Parlament dupa comasarea alegerilor arata tot atata ipocrizie cat si la colegii de la putere. Dar si aici interesul personal castiga in fata intereselor morale si normale. ( PNT ul lui I. Maniu a scos in strada in 1928 in jur de 100.000 de oameni si au reusit sa schimbe guvernul – detalii in arhiva).

Iritarea celor care stau in Opozitie si care vor mai sta….de a accede mai repede la Putere pentru a face si ei la fel ii face sa greseasca. Ce vor spune ei la anul in noiembrie cand statul de azi pregateste alegerile dupa modelul `46? O consecinta a regimului Basescu este promovarea in toate partidele a semi-analfabetilor care sunt prezentati ca oameni care vorbesc pe intelesul tuturor. Sa inteleaga toti ce vor ei sa spuna! Practic ii este greu unui intelectual sa activeze intr-un partid astazi. Ce sa discute? Cu cine? Cum? De ce?

Pentru  Opozitie acest regim ar trebui sa fie perfect! Cand insa nici la aceste actiuni gen taierea salariilor, neacordarea sporurilor bugetarilor care si le-au castigat, cazul Roberta Anastase in Parlament, propunerea modificarii sistemului judecatoresc, comasarea si posticiparea alegerilor Opozitia se vaita ca nu este sustinuta, ca sunt putini, ca oamenii nu-i inteleg arata incompetenta crasa. Dar nu pleaca din Parlament…stau si-ndura 🙂

Se cere demnitate, onoare, franchete? Dupa alegerile din 2008, colegii, acum in Opozitie au fost la guvernare cu PDL-istii! Impreuna au ascuns criza economica pana sa iasa Traian Basescu presedinte! Oare ce o fi fost in capul lor? Tot atunci am vazut ca scopul scuza mijloacele: schimbarea ministrului de interne cu unul de-al lor pentru castigarea alegerilor! Si colegii PNL-isti au fost la putere cu PDL-istii sustinuti pe blat din opozitie de PSD! Concluzie: toti sunt la fel! Cei care nu au loc la Putere s-au coalizat intr-o coalitie si asteapta de la Dumnezeu (ca daca ar fi in stare…) sa vina si randul lor.

Nu in cele din urma, poporul roman are partea sa de vina. Ca nu intelege, ca nu pricepe, ca nu-i pasa „popor ingrat” care traieste fara speranta. Cei care stiu sa-l exploateze la maxim se vede ca-si fac treaba. Obisnuit cu lipsa de reactie, cu putinul, cu suferinta se pare ca regimul Basescu mai are de stat. Probabil, cand s-or destepta romanii?  printr-o revolutie/lovitura de stat se va schimba ceva.

Din punctul de vedere al politicii externe mergem pe linia lui Epsilon. Nu am reusit nimic in 2011 dar mergem mai departe cu aceiasi oameni competenti pentru regim.

Pana atunci ne uitam la coreenii de nord si radem! Ce prosti sunt sa planga dupa un dictator!

PS. Nu va faceti sperante pe 2012! Ce face statul pentru noi?