Epurarile PSD!


Ori eu x ori el! Asa suna anuntul presedintelui PSD. Cu alte cuvinte, ba! eu conduc partidul asta sau nu? Daca-l conduc eu hotarasc tot. Acesta este rationamentul firii romanesti in toate partidele. Condamn dictatorii dar imi place sa ma comport ca ei.

Istoric, Victor Ponta a venit inopinat la sefia PSD, la fel ca Stalin, Nicolae Ceausescu sau oricare lider comunist. De fiecare data, in preajma alegerilor a fost ales unul la care multi nu se asteaptau. Motivul pentru care este ales unul fara multe sanse este acela ca poate fi condus din umbra. Aceasta este greseala cronica facuta de „pensionarii” din majoritatea partidelor, in special cele de stanga.

Judecata partidului prin comisiile teoretice nu reprezina decat un hazard. Astazi decizia excluderii era luata inaine de termen. La ce bun chemerea lui M. Geoana la judecata? Era o imagine buna in cazul in care nu se prezenta. Lipsa de comunicare in ceea ce priveste decizia de excludere arata graba tinerilor pesedisti. Sa raspunzi la intrebarea simpla: de ce a fost exclus din partid? Este o chestiune interna! arata lipsa de motivatie a partidului.

Daca lucrurile vor merge pe aceasta linie vor urma Adrian Nastase si Ion Iliescu. Nu conteaza motivatia ci din pacate V. Ponta pedelizeaza PSD-ul. Toti se vor Traian Basescu! Cu alte cuvinte, de ce aia de la PDL il accepta si recunosc, ba mai si aduc osanale lui Traian Basescu si noua (Crin, Ponta) nu?

De altfel, Crin Antonescu la PNL a facut liniste. Dupa aceasta liniste nutreste si Victor Ponta la PSD. Nu vorbesc de Mircea Geoana care ar trebui sau nu sa plece ci de faptul ca presedintii de partid de la noi vad partidul ca o proprietate personala si ei se erijeaza in dirijori. Oare daca exista mass-media pe timpul lui Trotki, Foris sau Patrascanu lucrurile s-ar fi schimbat? Desigur nu!

Degringolada din PSD avantajeaza partidul de guvernamant si pe Traian Basescu. Dincolo de aparente pare un regizor care a trimis o partitura catre PSD si acesta o joaca. Din pacate pentru cei cu sperante intr-o alternativa la guvernare se uita si vad cum acestea zboara.

PS.Ion Iliescu si Adrian Nastase au blog. Activi comentatori ai deciziilor politice de orice natura, de aceasta data tac. Scriu despre orice dar nu despre PSD. Le este teama sa scrie ce gandesc? Asteapta motivatiile lui Ponta pentru a-si construi argumentatia? Tot asa, liderul PSD, cel avizat sa se explice, tace! O parte din oamenii sai incearca sa-i justifice actiunea. Pentru Romania, ar fi nevoie de o noua clasa politica. Una fara oameni care fac politica pentru ei.