xPSD


Ion Iliescu: „Geoană, care face pe salvatorul partidului şi al naţiei – şi care, fie vorba între noi, are stofă de trădător, gândindu-ne cum s-a comportat el şi faţă de partid şi faţă de mine, care l-am susţinut şi în diplomaţie şi în politică – nu merită nicio concesie.

Ce intelegem de aici? Ca Geoana este tradator. Dar ca tradator asa cum este el, a fost sustinut de PSD! Concluzie: PSD a sustinut un tradator! Ion Iliescu a sprijinit un tradator la presedentia Romaniei si l-a numit ambasador in SUA. Morala o deduceti singuri…. Ion Iliescu arata ca el este un om de partid care actioneaza in cadrul partidului si se supune deciziei partidului si nu are taria ca si in alte momente cruciale pe care istoria i le-a oferit din plin sa fie un lider. Ezitarea in momente ca acesta este dezastruoasa.

Orice se va intampla, PSD arata ca traieste in trecut. Nu se poate desprinde de acesta si de aceea nu are o noua cale pe care sa marseze. Liderii noi, au fost crescuti pe langa Iliescu si grupul sau si par sa se cadreze pe modul sau de a gandi si a face politica. In fond si PNL are „batranii sai” dar nu sunt atat de activi.

Care este scopul unui politician? Dupa toate teoriile politice este acela de a ajunge la guvernare. Si in partid si in guvern scopul unui politician este de a obtine functiile cele mai inalte. Altfel face politica degeaba. Iar daca Ion Iliescu a detinut functia cea mai inalta in stat si nu poate nutri decat intentii de a conduce PSD-ul arata ca orice ar inteprinde politic, motivatia l-a parasit.

Dar scopul lui A. Nastase? Sa fie decat un simplu deputat? Sigur nu! Nu ar mai face politica! Dilema sa este ca nu gaseste o cale de a schimba starea de fapt. Insa, fiind in politica reprezinta o garantie ca incearca. In comparatie cu A. Nastase macar M. Geoana cu penibilitatea-i caracteristica isi declara scopul pentru care face politica, acela de a incerca sa ajunga cat mai sus.

Ramane al IV-lea presedinte, V. Ponta care este o gluma de mult apusa!