Iar justitia-l incurca!


Presedintele Romaniei, Traian Basescu este iar incurcat! Judecatorii, caci doar ei au mai ramas vertebrali si nu s-au subordonat conducerii politice din minister nu se uita la patimile domniei sale si isi vad cat pot de treaba lor. Iar pentru Traian Basescu indiferenta este greu de suportat.

Tocmai inainte de a face 60 de ani ( sa ne traiti multi ani dl presedinte, poate doar asa veti avea timp sa ne dati explicatii) s-a ratoit la judecatori. Nu neg ca exista si printre acestia oameni supusi, ca in orice ramura, dar foarte putini. E drept, numarul de judecatori nu trece de 4000. Ma refer la judecatori, si nu la procurori, unde doamna Kovesi isi face treaba mai abitir ca dl Predoiu! Altfel as folosi termenul de magistrat.

Cum Romania este stat democratic, poftiti declaratii facute de seful acestui stat democratic:

„Eu înţeleg că procedura este sfântă pentru că are misiunea de a garanta drepturile procesuale ale părţilor. Amânarea la nesfărşit face justiţia ineficientă.”

Amanarea nu se datoreaza judecatorilor care sunt obligati sa judece la numar de dosare ci nu la cauza! Ar exista doua solutii pe care seful statului le stie dar nu-i convin: cresterea numarului de judecatori si decizii normale ale guvernului pastorit. Evindet taierile si alte decizii luate au dus la cresterea numarului de dosare in justitie, pe care aceiasi judecatori putini trebuie sa le judece.

„Procesele se amână continuu şi normal că se ajunge la sute de dosare dacă practica este să amâni şi nu să judeci. Cât la sută din dosare sunt amânate, de multe ori batjocorindu-se procedura? Nu este un mod de a face justiţia mai eficientă decât este.”

Presedintele o stie si pe asta! Oare stie ca judecatori judeca dupa o lege (buna, proasta) si nu dupa feeling ca in cazul sau! Ceea ce nu inteleg, este de ce se supara Traian Basescu ca se amana, tot amana….dosarul Flota, Mihaileanu etc?

„Dacă am pune în aplicare hotărârile judecătoreşti, România ar fi într-o situaţie extrem de dificilă. Dacă abordarea este „nu-mi pasă de lege şi de cum poate funcţiona statul” degeaba facem coduri noi şi legea micii reforme.”

Aici, clar s-a gasit vinovatul! Astia din Justitie baga statul in faliment! Ei sunt de vina de criza, de toate neajunsurile economice si tot ei sunt de vina ca El, T. Basescu a pus tot felul de semi-analfabeti in guvern. Rusine, Justitiei Romane!

„Atenţie la echilibrul puterilor în stat. Mâine-poimâine veţi decide prin hotărâri judecătoreşti cine este preşedintele României. Noi nu avem niciun mecanism de stabilire a echilibrului între executiv, legislativ şi justiţie.”

La aceasta declaratie chiar ca ramai socat. Cum naiba, atatia inaintasi ai nostrii nu s-au gandit ca e nevoie de un mecanism de stabilire a unui echilibru controlat de Traian Basescu? Daca un mecanism de control al Parlamentului exista, iar Emil Boc insusi reprezinta un mecanism de control al guvernului ce facem cu judecatorii? Cu toate ca randurile de mai sus sunt evident pro-judecatori (nici pe mine nu ma multumeste cum functioneaza sistemul juridic), daca asa cum zice, seful statului…maine poimaine veti decide…..presedintele statului…clar, daca vor decide acela nu va mai fi Traian Basescu! Si evident peste 90% dintre romani vor fi de acord cu aceasta decizie!

„Cine afectează bugetul de stat indică sursa, iar corect ar fi ca magistraţii, când dau hotărâri, să ne spună şi sursa de finanţare. Nu se întâmpla punerea continuă a statului în dificultate, ci nerespectarea soluţiilor judecătoreşti. Mesajul meu este legat de respectarea echilibrului constituţional între puterile statului. Sunt legi şi pentru judecători, pe care aceştia trebuie să le aplice.”

Cu alte cuvinte, tot judecatorii trebuie sa spuna si de unde sa ia bani. Cu alte cuvinte, Ionescu iti dau dreptate…mergi si ia banii ca te-am trimis io…din insarcinarea presedintelui 🙂

Clar justitia-l incurca!

PS. Desigur, Traian Basescu, guvernul, PDL-ul, UDMR-ul si toti portocalii se lupta cu restul pentru binestarea nationala. E greu cand toti ceilalti nu inteleg. Cei care ne tot conduc din 2004 nu au nicio vina. Altfel, cu siguranta ar pleca!