Rusii condamna, SUA tace si face!


Forţa NATO din Kosovo prin suplimentarea efectivelor sale la frontiera dintre Kosovo şi Serbia în urma unor confruntări sângeroase, creează un nou conflict în această regiune, a declarat ambasadorul rus la Alianţa Nord-Atlantică Dmitri Rogozin :  “Este o altă greşeală pe care NATO o face, provocând un alt conflict în Balcani”. Potrivit unor martori, KFOR a mobilizat miercuri vehicule blindate, a instalat saci cu nisip şi sârmă ghimpată în jurul punctului de trecere a frontierei de la Jarinje, la aproximativ 100 de kilometri de capitala kosovară Priştina.

Uitandu-ma pe declaratiile ambasadorului rus am constatat ca acesta nu exagereaza. Trecand prin aceasta regiune de curand am observat ca aceasta zisa tara este o baza militara la propriu. Peste tot taburi, masini blindate cu arme, rachete si tot felul de alte astfel de arme realmente iti creaza senzatia ca te aflii intr-o zona de conflict. Sustinuti de SUA si de NATO ca un fel de legalizare a actiunii acesteia in zona, albanezii sunt favoriti in dauna sarbilor. Si de aici si actiunile armate…

NATO a sporit măsurile de securitate la frontieră la o zi după confruntările din zonă, în urma cărora au fost răniţi 16 sârbi kosovari şi patru membri KFOR afirma Rogozin: “Se pare că aceşti colegi ai mei de la NATO nu au nicio idee care ar putea fi consecinţele implicării lor în conflict. În loc să adopte o poziţie neutră, în acord cu rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU, ei au luat partea Kosovo-Albania. Pe scurt, NATO blochează singurul drum dintre sârbii kosovari şi Serbia. Trupele internaţionale de menţinere a păcii sunt implicate în conflictul civil din nordul regiunii”.

Supararea oficialului rus este evidenta: “Suntem martori ai unor minciuni sfruntate despre ce fel de măsuri au fost luate împotriva populaţiei civile din Kosovo. Ni s-a spus că sunt utilizate doar gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene. Dar potrivit informaţiilor de la un spital, toţi răniţii au răni împuşcate. Iar doctorii din Mitroviţa s-au plâns de bombardarea ambulanţelor care transportau răniţi din zona de conflict”.

Din pacate, pacea inca nu apare decat formal in zona!