To be or not to be


In asteptarea deciziei ONU, care nu se anunta pozitiva si prevesteste ca interesele celor puternici sunt mai sus ca ideea de „drepturile omului” se pare ca se va trece peste o sansa istorica. In fond, Palestina cere recunoasterea ONU, doar a 22% din teritoriul sau. In ceea ce ma priveste nu sunt de acord cu aceasta cerinta a Palestinei. Nu inteleg de ce nu merge pe totul sau nimic si cauta o cale de mijloc. Insa, daca asta vor cei de acolo, este dreptul lor.

palestinian-loss-of-land1

Asa cum harta o dovedeste, acesta a fost parcursul Israelului. Singura tara care creste! Ca se incurajeaza acest fapt, tocmai de SUA, celor mai multi li se pare logic. In fond, ce tot vor si astia? Un punct micut pe harta verde. Alalteieri, Recep Tayyp Erdogan spunea: „Daca vrei sa semeni o rosie in Palestina, trebuie sa ceri voie Israelului”. Tot acesta afirma: ” Israelul are bomba atomica, detine un arsenal de arme de ultima generatie si vorbeste de mentinerea pacii”. Iar SUA sustine aceasta stabilitate!

In cazul in care SUA beneficiaza de dreptul de veto in Consiliul de Securitate si nu se da curs cererii Palestinei se nasc cateva intrebari legitime:

– ce se intampla cu Palestina?

– cum isi va motiva SUA, decizia in Orientul Mijlociu?

– ce se intampla cu sintagma drepturile omului?

Romania, tace! A luat inteleapta decizia de a fi neutra, de a nu avea nimic de spus, de a fi indiferenta. Pana la urma de ce i-ar pasa ca mor oameni aprox. zilnic acolo. Ca de multe ori nu au hrana si apa necesare unui trai decent. Cu toate ca nu sunt de acord cu pozitia SUA, respect mai mult o decizie decat o indecizie! Sa dea Dumnezeu sa nu ajungem intr-o situatie conflictuala asa cum au ajuns vecinii nostrii sarbi, sau cei din Orientul Mijlociu si sa fim tratati cu indiferenta! Pacat ca Romania nu are demnitatea sa spuna da sau nu! To be!