Intamplator


Intamplator, Cipru a inceput exploatarea de petrol si gaze naturale in estul Mediteranei. Contrat avertismentelor turce de a nu incepe aceasta exploatare pana nu se ajunge la un acord, Ciprul, tarziu in noapte a inceput extractia. Taner Yildiz, ministrul energiei considera acest demers o provocare.

Nu de mult, turcii anuntasera ca vor sa faca ce face Cipru. Numai ca au ramas in urma. De ce s-au grabit cipriotii? Aceasta problema este mult mai complexa si depaseste granitele statului insular. Cum tensiunea nu era suficienta, avioane, fregate si barci cu torpila turcesti vor supraveghea procesul de extractie cipriot.

Tot intamplator Turcia trebuie sa faca fata mai multor probleme. Palestina, Israel, statele arabe si acum si Cipru. In plan intern opozitia si eterna problema a kurzilor.

Mahmoud Abbas se teme ca dupa 23 septembrie lucrurile se vor precipita in zona iar in Germania, inainte de a vorbi intr-o universitate presedintele turc, s-a dat o alarma cu bomba. Tot intamplator azi, in apropierea resedintei primului ministru a exploadat o bomba. Intamplator il viza pe cel mai activ conducator al Turciei de azi. Deocamdata Turcia strange dovezi, sa vedem ce face cu ele!

Cum toate aceste intamplari sunt doar coincidente, ramane sa vedem raspunsul Turciei.