Nimic intamplator


Un grup de turci in vizita in Israel. Din pacate, in loc de Welcome, Niye Geldiniz ( de ce ati venit). Pe aeroportul Ben Gurion, doar turcilor le-au facut control amanuntit,  ciorapi, pijamale, chiar si hainelor folosite, inclusiv chilotii au tinut sa-i verifice. Au mers chiar pana intr-acolo incat au vrut sa-i dezbrace complet, pentru control amanuntit.

Evident, proteste, nervi. Oficialii israelieni pot spune in cel mai rau caz ca a fost un excez de zel al vamesilor si desigur nu are nicio legatura cu altceva. Clar este o actiune de iritare a acestora. Turcia se va adresa Curtii Internationale de Justitie, iar pe 19 sempembrie la Adunarea Nationala a ONU de la New York, primul ministru Recep Tayyip Erdogan va cere anularea blocadei asupra Fasii Gaza, care contravine normelor de drept international.

Sunt adeptul rezolvarii conflictelor prin comunicare, diplomatie si tact. Sigur insa, in demersul sau Turcia, daca va fi sprijinita, va fi de catre state care nu au cuvant greu de spus. Depinde de ei daca vor reusi sa schimbe lucrurile. Entuziasm au.

PS. In Evz este prezentat un articol in care ce am spus eu mai sus este prezentat invers. In locul turcilor au fost bietii evrei. Nu s-a intamplat pe Ben Gurion ci pe Ataturk Havalimani. E drept nu chiar asa de grav. Ce ti-e si cu opinia publica!